Sudosa groen wint van Veracles groen

VoV, 20-03-2024. 16:43 uur. Afgelopen zaterdag 16 maart stond Veracles D1 tegen Sudosa-Desto D2 op het programma. De wedstrijd beloofde spannend te worden aangezien het nummer 1 tegen de nummer 3 is.

Om 20:00 begon de wedstrijd in de Aclo in Groningen. Veracles begon goed met serveren waardoor Sudosa achter kwam met 8-3. Hierna begonnen wij ook te spelen en konden we de achterstand veranderen in een voorsprong van 10-12. Door een goede serve konden wij beter in het spel komen. Het was een set waarbij we gelijk op gingen maar wij speelde scherp en trokken zo de eerste set met 23-25 over de lijn.

Begin van de tweede set gingen we gelijk op. De punten werden om de beurt verdeeld. Na mooi aanvallen kwamen we op een voorsprong van 13-15. Via de handen slaat Ellen de bal zo diep weg, dat de verdediging er niet meer bij kwam. Door samen hard te werken hebben wij vele ballen gered. Zo was de set voorbij met een eindstand van 19-25.

Wij staan 0-2 voor en dit is de beslissende set. Met een supergroot sterk block wisten wij wel vier keer achter elkaar de bal direct naar de grond te sturen. Wij hebben een voorsprong van 1-6 gecreëerd. Met een mooie dip geplaatste knokkel bal van onze Suzanne, werd de stand 4-11. Met een serve waar wij geen grip op konden krijgen, liep de voorsprong terug naar 16-18.

Het ging er hard aan toe met een knallende diagonale bal van Susan werd het, 20-22 op het telboard.  Met de laatste bal die tegen de netband werd geslagen wonnen wij met 22-25. Hierbij hebben wij van de nummer 1 gewonnen met 0-3.

Wil jij ons graag zien spelen? Dat kan. Aankomende zaterdag 23 maart spelen wij thuis in sporthal Olympus tegen Apollo 8 D2 om 13:30 uur. Het belooft een leuke wedstrijd te worden tussen ons op plek 2 en Apollo op plek 3.

gh @ VoV, verslag van Eline Geerts, Sudosa-Desto D2. Foto’s Jan van den Noort.