Super scores bij de mannen in 1A

VoV, 29-10-2017. 8:30 uur. In de Eerste Divisie B bij de mannen waren een paar opmerkelijke setstanden te noteren. Standen die veel spanning inhielden en één die volledig het omgekeerde daarvan was. Bij Sudosa – Desto vs E.V.V. ging de tweede set met 3-25 (!) naar de bezoekers uit Elburg. Keistad won de eerste set met 32-30 van VC Zwolle 2, daar was het dus wel spannend.

Het ging gisteren in Groningen bij Sportsbar Donitas vs SV Dynamo II om de koppositie. “Helaas werd het nooit een échte topwedstrijd en werd de strijd om het aanvoeren van de ranglijst door fouten beslist. De studenten gaven een lesje in effectiviteit aan de bezoekers. Het werd wel een close call en met 27-29, 24-26, 25-23 en 21-25 stond een 1-3 nederlaag op het scorebord.”  Zegt trainer coach Jorg Radstake van Dynamo II ervan in zijn wedstrijdverslag.

En om op de eerste alinea van dit artikel  voort te borduren, het bleef ook in de tweede set bij Keistad tegen Zwolle spannend, daarin ging de zege met 26-24 naar de ploeg uit Amersfoort. De 2-0 achterstand kon Zwolle 2 niet meer een positieve wending geven, ook de volgende twee sets waren voor de thuisploeg. Met 25-21 en 25-18 waren de verschillen daar aan het eind wat groter.  Keistad wint dus met 4-0 en zet daarmee zijn goede reeks voort.

Ook Springendal Set-Up ’65 is aan een goede serie bezig. Vooral uit, want na de eerdere 0-4 bij Avior werd gisteren met 1-3 bij Scylla gewonnen. Drie sets was er veel overmacht met de setstanden 16-25, 16-25 en 15-25. Maar zoals wel vaker voorkomt kon de bonus daarna niet geïnd worden. Scylla pakte met 25-23 nog één setje en één puntje mee.

En hoe liep het af met Nijhuis Technology Sudosa – Desto nadat ze de tweede set met 3-25 hadden verloren? Eigenlijk wel goed, die uitslag maakte een 1-1 setstand, na de 25-17 zege in de eerste. De ploeg uit Assen won de derde (25-16) en verloor de vierde (20-25), waarna de tiebreak de beslissing moest brengen. En die bleef met 15-13 in Assen, dus al met al kwam het toch nog goed.

Axell Claims Sovoco verloor thuis met 2-3 van Avior. Twee keer konden ze een achterstand in sets goedmaken. Met 25-20 werkten ze de 13-25 uit de eerste set weg, daarna bracht 25-18 in de vierde de stand op 2-2, na de met 18-25 verloren derde set. In de verlenging werd Avior met 12-15 de winnende partij.

VV Alterno en Ecare Apollo 8 waren gisteren speelvrij.

De stand is nu: Donitas 5-19, Keistad 5-18, Dynamo II 5-17, Set-Up ’65 5-16, EVV 5-15 en Sudosa Desto ook 5-15. Na deze zes ploegen is er al een gaatje naar het rechter rijtje. Alterno staat op 4-9, Sovoco en VC Zwolle II hebben 5-9, Avior en Scylla staan op 5-8 en Apollo sluit de ranglijst met 4-2.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.