Eerste verlies VCN, monsterscore bij Velo

VoV, 29-10-2017. 8:35 uur. In de eerste divisie A openden we met Super scores etc. en noemden de 3-25 bij Sudosa – Desto vs E.V.V.  Echter in de Eerste Divisie B was er ook wel een opmerkelijke setstand te noteren bij Velo vs Peelpush, zoals de kop van dit artikel aangeeft. De teams konden het blijkbaar helemaal niet met elkaar eens worden wie er recht op dat eerste puntje had, totdat de thuisploeg na 38-38 aan het langste eind trok.

Ook de vierde set wist Velo met 25-20 de zege binnen te halen, maar daarmee was de koek ook op. Peelpush won er drie en daarmee de wedstrijd. 18-25 in de tweede, 20-25 in de derde en 13-15 in de tiebreak zorgden voor de 2-3 winst.

Maatwerkers VCN verloor niet alleen hun eerste set van het seizoen, maar ook hun eerste wedstrijd.  In de derde set tegen Inter Rijswijk 2 werd het 30-28 voor de thuisploeg en  daarop volgden nog twee verloren sets, met 25-15 en 15-10, waardoor de wedstrijd met 3-2 verloren werd, nadat er een 0-2 voorsprong was genomen via 24-26 en 18-25.

Naast de 2-3 in Wateringen waren er nog een aantal vijfsetters te noteren in deze divisie. Zoals bij El Clasico, bij het duel der Drechtsteden tussen Dordrecht en Sliedrecht II.  De bezoekers wonnen met  ruime verschillen en verloren nipt. Sliedrecht pakte de eerste en de vierde set met 15-25 en verloor de tussen liggende met 25-23 en 26-24. De vijfde namen ze met 9-15 mee naar Sliedrecht.

VV Utrecht kon de 1-2 achterstand in sets tegen Taurus II nog gelijk trekken, zag echter de wedstrijd daarna verloren gaan. De 0-1 achterstand via 21-25 werd met 25-22 ongedaan gemaakt. De 1-2 achterstand via 18-25 kon met 25-23 weggepoetst worden. Maar na de 10-15 in de vijfde was het over en uit.

Van de wedstrijd Krimpen vs Skunk moeten we u helaas de uitslag en setstanden schuldig blijven. Die konden we niet achterhalen. En deze zijn ook niet in de onderstaande stand opgenomen.

VCN blijft nog wel koploper met 5-22. Dan volgen VC Voerendaal (5-21), Rijswijk II (5-19), en Velo (5-17). Dan is er al een gaatje naar Sliedrecht II (5-11), Krimpen (4-10), Zaanstad II (5-10) en Next Volley (5-10). VVU en Peelpush staan op 5-9, Taurus II heeft 5-5 en Skunk 4-2.