Vizier op volleybal

 

World Tour finale voor Meppelink-Stubbe

VoV, 29-10-2017. 8:57 uur.  Madelein Meppelink en Joy Stubbe staan vanmiddag in de finale van de FIVB World Tour One Star in Aalsmeer. De dames van Beachvolleybal Team Nederland wonnen gisteravond met 2-0 (21-15 en 21-18) van het Japanse team Ishii / Murakami. In de finale staan ze morgen om 13.45 uur tegenover het Duitse team Behrens/Ittlinger.

Al vroeg in de eerste set sloegen Meppelink en Stubbe een gat van vijf punten. Ze serveerden erg scherp en speelden heel slim in de halve finale. De ene bal vol kracht en een punt later juist een tactisch balletje. Japan had daar in eerste instantie geen antwoord op, maar ze bleven vechten en kwamen nog even dichterbij. Maar Oranje bleef goed het eigen spel volhouden en pakte de eerste set met 21-15.

In de tweede set moesten de dames van Beachvolleybal Team Nederland alles geven om de Japanners te verslaan. Japan nam een voorsprong van 11-13 door sterk serverend werk en ook gingen ze steeds beter verdedigen. Door een technische fout van Meppelink werd het 13-16 voor Japan. Maar de BTN dames lieten hun kop niet hangen en bleven kalm, vooral Meppelink toonde haar kracht. Ze kwamen terug tot 18-18 en gingen er overheen: 21-18. Een knappe slotfase van het Nederlandse gelegenheidsduo.

Joy Stubbe blikte terug op de halve finale: “Japan is echt een rare tegenstander, het is lastig spelen tegen zo’n team. Je weet het en bedenkt er een tactiek voor, maar toch bleek het irritant. We vielen toch een beetje in hun valkuil, maar vochten goed terug. Op het juiste moment deden we weer de goede dingen, vooral Madelein was belangrijk. Morgen tegen Duitsland is ons doel duidelijk: goud. Nu we in de finale staan, willen we die uiteraard ook winnen. Die gouden plak wil ik om mijn nek. Dat zou mijn eerste FIVB goud zijn.”

Nederlandse mannenteams uitgeschakeld

Het is de Nederlandse mannen niet gelukt om een plek in de halve finale te veroveren. Sven Vismans, geboren en getogen in The Beach in Aalsmeer, en zijn partner Jannes van der Ham waren kansloos tegen het Amerikaanse team Kolinkse/Evans. Ze verloren met 12-21 en 13-21.  En van Steenis – Penninga moesten in drie sets hun meerdere erkennen in Popov / Denin uit de Oekraïne. Met 21-17, 16-21 en 16-14.  Boehlé / van de Velde verloren met 0-2 (19, 17) van een Turks duo in de kwart finale.

De halve finales van de mannen worden vandaag gespeeld en zien er zo uit: Om 10.30 uur: Caminati/Rossi (ITA) – Popov/Denin (OEK) en om 11.30 uur: Mermer/Giginoglu (TUR) – Kolinske/Evans (USA)

gh @ VoV, bron Nevobo.nl. Foto FIVB.