Vizier op volleybal

 

Supercup blijft bij Sliedrecht Sport

VoV, 06-10-2019. 6:50 uur. Sliedrecht Sport heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. In de strijd om de Supercup was de regerend landskampioen en bekerwinnaar van 2019 in De Basis met 3-0 (21, 23, 18) te sterk voor Apollo 8, de verliezend bekerfinalist van afgelopen seizoen. Het was de derde keer achter elkaar dat de Supercup naar Sliedrecht Sport ging.

Trainer coach Vera Koenen had spelverdeelster Ana Rekar, de middens Carlijn Ghijssen-Jans en Lisanne Baak, de passer/lopers Fleur Savelkoel en Esther van Berkel, diagonaal Jolijn de Haan en libero Emma Rekar als starting seven ingevuld. Bij Apollo begon men met spelverdeelster Manon van ’t Rood, de middens Carlijn Koebrugge en Ilona ter Avest, de passer/lopers Rianne Vos en Annelies Dokter, diagonaal Tess de Vries en libero Florien Reesink in de basis.

Met alleen side out scores en geen punten op eigen serve tot aan 14-7 kwam Apollo 8 op ruime achterstand. Sliedrecht begon overtuigend en had het beste van het spel. Jolijn de Haan en Fleur Savelkoel scoorden mooie punten, Carlijn Koebrugge kon de opslag een paar keer naar Apollo 8 kant halen. Na de 19-14 speelde de thuisploeg slordig, gaf met een technische fout en een foutieve opslag makkelijk punten weg, waardoor de gasten uit Borne tot 20-18 terug kwamen. De time out op die stand had vooreerst geen succes (20-20) maar betaalde zich via punten van Carlijn Ghijssen – Jans en Jolijn de Haan daarna toch uit. Via 23-20 werd de set met 25-21 geclaimd.

In het begin van de tweede set had Apollo 8 licht voordeel. Ze veranderden 3-2 achter in 3-5 en 4-6 voor, via een score van Annelies Dokter. Aan de serveserie van Jolijn de Haan kwam bij 8-7 via een foute opslag een eind. Lisanne Baak bracht het verschil op twee, een ace op drie (10-7), maar bij 10-10 was er weer evenwicht. Christie Wolt maakte vervolgens een aantal punten (12-10 en 15-12) en Apollo gaf er een paar weg, maar knokte zich na de 16-12 terug in de wedstrijd. Juliët Huisman scoorde via het blok (19-17) en Apollo wilde zich niet gewonnen geven, vocht vol overtuiging door voor een betere stand.

De time out van Thijs Oosting bij 21-17 moest voor een opleving zorgen, Sliedrecht sloeg uit (21-18) maar kwam via een ace van Ana Rekar ook weer ruim aan de leiding bij 23-18. Na het setpoint op 24-20, blokpunt Carlijn Ghijssen – Jans, rechtte Apollo 8 nog éénmaal de rug. De foutserve en twee kill – blocks van Carlijn Koebrugge maakten 24-23, waarop Sliedrecht de time out in spurtte. Esther van Berkel nam het winnende punt voor de 25-23 en 2-0 stand voor haar rekening.

Na de 6-5 in de derde set, waarin het dus ‘do or die’ was voor de gasten uit Borne, ging Apollo 8 drie keer achter elkaar in de fout (9-5) en had Sliedrecht Sport het gaatje geslagen. Beide teams gingen even stevig fout serveren en gaven elkaar ook wat andere kadootjes tot aan 12-9. Met series van twee, drie en vier punten liep de thuisploeg vervolgens uit naar 21-11. Blokpunten en een ace brachten de gasten tot aan 21-17 terug, een Sliedrechtse time out stopte de serie en Vera Koenen scoorde het punt voor de coach bij 22-17. Fleur Savelkoel scoorde de 25-18 niet veel later, de cup was binnen, voor de derde keer op rij en kon na uitreiking weer op het vertrouwde plekje in de prijzenkast terug gezet worden.

Teamcaptain Carlijn Ghijssen-Jans op de Nevobo site: “Een prijs winnen is altijd leuk, dat blijft genieten. Wij waren natuurlijk wel de favoriet, dat was overduidelijk. Toch gingen we wel volle bak vandaag want we wilden dolgraag met een prijs het seizoen beginnen. We gingen uit van ons eigen spel al was er af en toe wel een klein dipje. Daar kwamen we elke keer weer uit met elkaar. Op naar de competitie met als doel titelprolongatie.”

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. persbericht Nevobo. Foto’s Rudy van ‘t Rood.