Supercup voor dames Sliedrecht Sport

VoV, 30-09-2018. 5:56 uur. Sliedrecht Sport heeft gisteravond bij de traditionele opening van het seizoen de Supercup bij de dames weten binnen te slepen. Zij pakten in Sporthal De Basis tegen verliezend bekerfinalist Team Eurosped een 3-1 zege. Het team van trainer Vera Koenen stond als landskampioen in dit duel.

Sliedrecht Sport won de eerste set met 25-18. Daarna wisten ze ook de tweede set naar zich toe te trekken, daarin kon Eurosped één puntje meer scoren dan in de voorgaande doorgang.  Maar de gasten uit Vroomshoop draaiden de cijfers op het scorebord in de derde set om en kwamen zo knap terug in de wedstrijd. In de vierde set stelde de thuisploeg orde op zaken. De ploeg van trainster coach Vera Koenen won die set met 25-22 en kon met de Supercup omhoog de winst vieren.

Landskampioen en bekerhouder Sliedrecht Sport moest het beste van het spel in de eerste helft van de openingsset aan de gasten uit Twente laten. Tot 14-16 koesterde Eurosped een voorsprong. Onder invloed van een verhoogde servicedruk, van onder andere Esther van Berkel, aan de kant van Sliedrecht kantelt de set alsnog. Het werd 25-18.

In set twee vervolgde de ploeg van Vera Koenen de ingeslagen weg door al snel een voorsprong van zo’n vijf punten te pakken. Via Celine Keijsers (o.a. ex- Sliedrcht Sport) kon de formatie van Jan Berendsen zich terugvechten in de set. Door haar verwoestende driemeter aanvallen kwam Eurosped langszij op 13-13. Hetzelfde recept als in de eerste set deed het initiatief weer wisselen, want door verhoogde servicedruk wist Sliedrecht los te komen. Twee aces van Esther van Berkel zette de landskampioen op de goede koers en via 19-15 werd het 25-19.

Om een comeback te forceren namen de gasten uit Vroomshoop in de derde set aanzienlijk meer risico. Dat resulteerde in een hogere foutenlast vanaf de servicelijn en een voorsprong voor Sliedrecht, 10-7. Eurosped verhoogde het tempo en wist, mede door sterke blokkering, langszij te komen. Met 19-25 haakten de Twentse vrouwen aan.

Team Eurosped kon het niveau in de vierde doorgang niet consolideren. Er slopen meer foutjes in het spel, vooral vanaf de servicelijn. Via 16-13 en 19-14 kon de thuisploeg uiteindelijk met 25-22 de winst veiligstellen. De Supercup was daarmee voor het tweede jaar op rij voor Sliedrecht Sport.

De Supercupwinnaar begint het seizoen in de eredivisie op zaterdag 6 oktober met een uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Pharmafilter US. Team Eurosped vangt de competitie aan tegen met een uitwedstrijd tegen Dros Alterno.

Overigens was het al met al geen echt hoogstaand duel, daarvoor ontbrak bij beide ploegen vanwege de vele nieuwe gezichten in het team, nog het wedstrijdritme.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. website Nevobo. Foto Sliedrecht Sport. Foto van der Kloet.