SV Dynamo en VC Limax winnen derde duel van ‘best of five’

VoV, 14-04-2024. 6:52 uur. De ‘best of five’ serie in de halve finale bij de mannen kreeg gisteravond een vervolg in Apeldoorn en Doetinchem. Voor SV Dynamo was de situatie zo dat ze deze thuiswedstrijd moesten winnen, anders kwam er een eind aan hun seizoen, bij Orion was de stand 1-1 in wedstrijden en kon er nog niets aanbranden. De winnaar van dit duel kwam in de positie om bij de volgende confrontatie het finaleticket te kunnen bemachtigen.

SV Dynamo vs. Lycurgus. Met zowel een uit- als thuiszege had de ploeg uit Groningen een zeer sterk begin van deze serie getoond. Gisteravond kon SV Dynamo de Groningse dadendrang een halt toe roepen door thuis met 3-1 te winnen via de setstanden 23-25, 25-15, 25-20 en 25-21. In de eigen score zat maar weinig verschil (63 om 61 punten), Lycurgus speelde echter met een veel hogere foutenlast (20 om 35).

Met de big points in zicht ging SV Dynamo in de eerste set met 19-16 aan de leiding, tijdens die big points nam Lycurgus de koppositie over 22-23 en stond die niet meer af. In set twee pakte de thuisploeg een 8-1 voorsprong en bleef de hele set ruim aan de leiding.

Ook in de derde set had Dynamo de betere start (7-2), leverde in het verdere verloop wel punten in (14-10, 17-15, 19-18) maar herpakte zich in de eindfase en via 21-18 werd de set met 25-20 gewonnen. In set vier kwam Lycurgus na een gelijk opgaand begin met 14-17 voor en met 20-18 achter. Na 22-21 maakte Dynamo de set in een keer uit.

Yannick Bak werd bij de thuisploeg met 21 punten topscorer, Bij Lycurgus kregen Kyle Mccauley en Ramon Martinez Gion de meeste punten op naam, beiden 13.

Orion wist via 2-3 in de uitwedstrijd de stand op 1-1 te brengen en zou ervoor waken om niet als in de eerste thuiswedstrijd hard onderuit te gaan. Het werd een spannende vijfsetter, waarin de thuisploeg een 2-0 voorsprong verloren zag gaan. Setstanden 25-19, 25-19, 26-28, 21-25, 13-15.

De eerste twee sets waren met ruim verschil voor de thuisploeg, In de eerste set maakte Orion met een serie na de 9-9 stand naar 13-9 het verschil en liep toen nog uit naar 17-11. In set twee werd 13-11 een 17-11 stand en was bij 21-14 duidelijk dat Orion op 2-0 zou komen.

Toen in de derde set een 11-16 achterstand werd omgebogen naar 18-16 leek Orion op winst af te koersen, helemaal bij 23-20 en 24-22. De 3-0 wedstrijdwinst lag voor het grijpen, maar de kansen werden niet benut. Dat deed VC Limax bij 26-27 wel. VC Limax kon in de vierde set de 17-17 veranderen in 17-20 en benutte op 21-24 de eerste kans op de 2-2 stand.

Met 8-7 werd er van kant gewisseld in de tiebreak, na de wissel pakte VC Limax het initiatief (8-10), nam na 11-11 afstand (11-13), kreeg Orion naast zich (13-13) maar zette daarna de twee beslissende punten voor de 13-15 en 2-3 op het scorebord.

We houden u op de hoogte hoe het verder gaat.