SV Land Taurus na één set bij de les

heren120152016rsz

Op donderdagavond reisden de Houtenaren naar Apeldoorn. Om kwart voor zes werd de kantine van de thuisploeg geconfisqueerd en een heerlijke pastamaaltijd genuttigd. Jorad de Vries laat zich dit seizoen niet alleen op het veld, maar ook in de keuken van zijn beste kant zien.

De debutant had in de heenwedstrijd het Taurus lastig weten te maken en ook deze wedstrijd begonnen de Coolen Alterno mannen sterk. Taurus was niet bij de les en liet zich verrassen. Geen enkel moment konden de Houtenaren imponeren en de zwakke eerste set werd dan ook met 25-16 verloren.

Tussen de sets gaf aanvoerder Bert Sturkenboom de opmaat. De zelfde zes spelers als in set één, maar in een iets gewijzigde rotatie, mochten nu laten zien dat de eerste set een vergissing was. Jelle van Jaarsveld nam het voortouw door duidelijk zijn frustratie te uiten bij fouten van de eigen partij, maar zelf er lustig op los te scoren. De Apeldoornse ploeg stond er bij en keek er na en met 17-25 kon de bezoekende partij aan het meegereisde Taurus – publiek laten zien dat het echt wel sterker was dan de thuisploeg.

In de derde set was het beeld gelijk aan de tweede. Goede passes en hoge servedruk waren de basis waarop Taurus op alle onderdelen de betere ploeg was. In de sporthal met het lage plafond en de gladde vloer waren de Houtense mannen zich inmiddels thuis gaan voelen en ook deze set werd met 17-25 naar binnen gesleept.

In de vierde set was de thuisploeg klaar om echt geknakt te worden, maar Taurus liet toch nog wat unforced errors aantekenen en daarom kreeg Alterno het gevoel dat er mogelijk nog wat te halen viel. De vier punten voorsprong die Taurus de gehele set al had, werd echter nog iets uitgebuit en met 19-25 was toch ook deze set een prooi voor de Houtenaren.

De derde winstpartij op rij, maakt dat de mannen zin hebben om zaterdag 12 december tegen het sterke en oerdegelijke Orion te laten zien dat ze ook niet voor sterker geachte tegenstanders terug deinst.

(Wedstrijdverslag van Arjen Schimmel, trainer coach SV Land Taurus)