Vizier op volleybal

 

SVS pakt welverdiend de volle winst!

1stedivisielogoRvRrvs

Op een doordeweekse maandagavond kwam het gepromoveerde SVI naar Schalkhaar. Aangezien we onderaan de ranglijst bungelden, hadden we de punten hard nodig. De taak was duidelijk.

We begonnen enthousiast aan de wedstrijd. De bank was goed gevuld (ook de tribune) waardoor het enthousiasme goed ondersteund werd d.m.v. het luid klappen. De sfeer en het ritme zat er goed in.

In de eerste set gingen we goed van start. We hadden service druk en zagen dat de tegenstander blokkerend niet erg sterk was. Carmen kon goed wegdraaien en hoeken maken waardoor zij (en wij) de ballen makkelijk kon in knallen. De set ging dan ook met 25-18 naar ons. De kop was eraf. De eerste punt was binnen.

In de tweede set en de derde set konden we het spel goed voort zetten. Er werd ook steeds meer gescoord met onze driemeter aanval. Deze werd gretig bezet door Mirthe Timmermans die ons vanuit het tweede te hulp schoot en van cruciale waarde was. Ook Diede Janssen beleefde een fijne avond. Zij heeft toegezegd om de thuiswedstrijden te hulp te schieten zolang Marrit (enkel) nog niet inzetbaar is. Zowel aanvallend en blokkerend pakte ze heel wat puntjes mee. We sleepten overtuigend de sets binnen met 25-21 en 25-23.

In de vierde set begonnen we wat achter de feiten aan te lopen maar we werden op tijd wakker geschud en na een mooie service serie van Babet die ook weer een setje mee pikte, hadden we de volle buit te pakken. 25-22 Hoppa! We moesten winnen en dat hebben we gedaan. Wij hopen dat we deze stijgende lijn kunnen voortzetten.

Publiek bedankt voor jullie aanmoedigen en we zien jullie graag weer op 19 december thuis tegen Tornado Geesteren om 18.00 uur. Dan zal Liset niet meer meedoen. Zij heeft afgelopen thuis wedstrijd afscheid genomen omdat ze zwanger is. We wensen haar nog een fijne zwangerschap!

A.s. zaterdag spelen wij in Ootmarsum tegen de nummer een. We hopen daar weer wat punten mee te sprokkelen.

Wedstrijdverslag door SVS dames 1, via Mieke Sprenkelder. Foto Rudy van ‘t Rood)