SVI D1 neemt revanche op de Sneker Skûtsje

VoV, 22-01-2023. 12:35 uur. De ladies van SVI D1 hadden afgelopen week een zwaar programma, naast uitputtende trainingen stond de 1/8 finale beker uit in Ommen en de thuiswedstrijd tegen Sneek ons te wachten, alwaar we nog een appeltje mee te schillen (uit kansloos 0-4 dik verloren). Karlijn was al jodelend de Oostenrijkse Alpen op gaan zoeken om naar het schijnt het plaatselijk lawinegevaarrisico te verhogen.

We begonnen in Ommen, het schitterende aan de Vecht gelegen rustieke plaatsje met prachtige campings en natuurlijk Volco een club met een rijke volleybaltraditie. Met de geheime spionagerapporten van onze dames 2 op zak, gingen we gewaarschuwd de strijd aan om vervolgens binnen 65 minuten met een droog shirt en een hartslag van grizzlybeer in winterslaap, de o zo gezellige bar binnen te lopen met de 0-3 overwinning met setstanden 16,18 en 19 op zak.

Dan Sneek thuis, een jonge fris spelende ploeg met een lantaarnpaal van spelverdeler van 1,95 meter, getraind door de bevlogen trainster oud-internatinal Martje de Vries. We begonnen met praatlustige Femke en energieke Linsey op de buitenkant, Blondie en Ginger op mid, springtijger Maaike op de dia en Hester de kleine generaal op spelverdeling. Als libero natuurlijk Milena de alles opeisende orangegirl en libero van dienst en sinds vorige wedstrijd twee jaar jonger.

De energie die in de warming-up werd tentoongespreid werd doorgetrokken in de eerste set, Maaike sloeg snoeihard de set-up achterover in de lijn en Femke tergde de Sneker platbodemverdediging met haar aanvallen op buiten en over B. Zonder enig gevaar wonnen we 25-22

De tweede set waar we even de routemap kwijt, Sneek serveerde pijnigend strak op onze passlinie, onze eigen serve was te makkelijk en de set verloren we dik, de uitslag ben ik vergeten van deze set door een acute aanval van Alzheimer light helaas.

Derde set zetten we onze teamopstelling om, misses lantaarnpaal wordt gelukkig gewisseld, het thuispubliek, voor 80% bestaande uit ingevlogen familie van thuiscoach, blijft ons aanmoedigen en we winnen verdiend mede dankzij een sublieme serveserie van Linsey en goed invallende Jolien op de ex-positie met 25-22.

De vierde set is de wind uit de zeilen bij de Sneker Skûtsje en spelen we met Milena, die met een regelmaat als een Zwitsers uurwerk weer als onopvallende libero in de hoofdrol, vakkundig uit met 25-16. Met in de wetenschap dat we in 2023 nog ongeslagen zijn, vieren we weer een feestje!

Volgende wedstrijd: 28 januari: Uit tegen CSV D1 om 1930 uur. Tot dan, namens SVI dames 1, Crie Kinsie treener/kootsj