Vizier op volleybal

 

Talent Indy Baijens kiest voor Mulhouse

VoV, 10-05-2019. 10:15 uur. Midspeelster Indy Baijens (nr. 17) vervolgt haar volleybalcarrière in Frankrijk bij ASPTT Mulhouse. Ze speelde de afgelopen jaren voor het Talent Team Papendal en is tevens opgenomen in de ‘Long-List- Selectie’ van bondscoach Morrison voor de Oranje damesploeg ter voorbereiding van het internationale seizoen 2019. Baijens had diverse aanbiedingen maar koos ervoor om in Frankrijk bij Mulhouse aan haar verdere ontwikkeling als volleybalster te werken.

Indy Baijens over haar transfer: “Ik ben heel blij dat ik bij Mulhouse heb getekend! Na twee jaar in de Nederlandse competitie was het tijd om de volgende stap te zetten om mijn niveau verder omhoog te halen.”  Mulhouse behoort tot de beste teams in Frankrijk, ze werden in het reguliere seizoen eerste, maar werden daarna (teleurstellend) in de kwart finales van de play –offs uitgeschakeld.  Indy vervolgt met : “Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten, de staf en natuurlijk de fans te ontmoeten! Ik ben er heel opgewonden over!”

Trainer coach François Salvagni: “Indy is een speelster die volledig voldoet aan alle verwachtingen die we voor de midpositie zochten. Ze heeft lengte  en de fundamentele fysieke kwaliteiten. Ze is heel jong en vooral zeer gemotiveerd om een carrière als professionele speler te beginnen.”

Als we ons goed herinneren stond er met Nicole Koolhaas jaren geleden ook al eens een Nederlandse midspeelster in deze Franse topploeg.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.