Vizier op volleybal

 

Taurus D1 terug naar Tweede Divisie

VoV, 10-06-2018. 10:23 uur. Taurus Dames 1, dat afgelopen seizoen als laatste in de Topdivisie  eindigde en dus naar de Eerste Divisie degradeerde zal daarin volgend seizoen niet uitkomen. Uit de Nevobo indeling blijkt dat de ploeg nog een stap verder terug doet en na twee degradaties op rij vrijwillig een nieuwe start wil maken in de Tweede Divisie D.

Gevolg daarvan is dat alle drie teams die de p/d wedstrijden voor een plaatsje in de Eerste Divisie B speelden daar volgend seizoen ook in zullen uitkomen. Peelpush Dames 2 won de driekamp, Maatwerkers VCN D2 promoveerde ook en SOMAS / Activia werd dus nu ook via een omweg Eerste Divisionist.

Volgens de indeling komen daarin nu uit de teams die zich wisten te handhaven zijnde Ledub, Sliedrecht Sport D2, Stravoc, VoCASA, Volley Tilburg, Peelpush D2, VollinGo en Zaanstad. Nieuwelingen zijn VC Velden, Inter Rijswijk, Maatwerkers VCN D2 en SOMAS / Activia en zij nemen de plaatsen in van Voltena, Spaarnestad, VC Wik en Scylla.

In de Eerste Divisie A bij de dames zijn vijf nieuwe teams ingedeeld. Daar ging WVC Volley en D.B.S. als kampioenen van de Tweede Divisie een stapje omhoog, via de p/d lukte dat ook Rosstars en VC Bolsward nam de plaats van Dash in terwijl VC Sneek Dames 2 vanuit de Topdivisie de stap terug deed. Uit deze divisie verdween via promotie WSV Warnsveld, via degradatie De Bevers en DeVoKo en via  de p/d Rivo, terwijl Dash Vorden op eigen verzoek een stap terug deed.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.