Vizier op volleybal

 

Beachduo’s en Youth Olympic Games

VoV, 10-06-2018. 5:37 uur. Bij de CEV Youth CEV Youth Beach Volleyball Continental Cup in Baden , Oostenrijk zijn dit weekend kaartjes te verdienen voor de Youth Olympic Games (YOG) in Buenos Aires. Voor Nederland nemen Emi van Driel / Raisa Schoon bij de meiden en Matthew Immens / Yorick de Groot bij de jongens deel. Het toernooi is tot de halve finale gevorderd, de jongens zijn tot de laatste vier doorgedrongen, en hebben zich geplaatst voor Buenos Aires, de meiden verloren hun kwartfinale, maar zijn nog niet uitgeschakeld voor een ticket voor de YOG.

Matthew Immens / Yorick de Groot waren als achtste geplaatst in dit toernooi. In de poulefase rekenden ze achtereenvolgens heel overtuigend, zonder één verloren set,  af met duo’s uit Oostenrijk (14, 17), Estland (15,16) en met de als nummer één geplaatste Fransen (9, 16).

Daarmee werden ze eerste in de poule en gingen ze rechtstreeks door naar de kwartfinale, waarin John / Pfretzschner (twee dezelfde klinkers, tien medeklinkers in één naam) uit Duitsland de tegenstanders waren. Dit werd een driesetter, waarbij beide ploegen eerst een set met 21-16 wonnen, voordat het Oranje duo met 15-13 aan het langste eind trok. En zo hun plek in de halve finale en hun ticket naar Buenos Aires verdienden.

Bij de meiden begonnen  Emi van Driel / Raisa Schoon met twee zeges in de poule. Zowel een Tsjechisch als een Portugees duo hadden niet veel tegen de Oranje talenten in te brengen. Beide teams bleven in alle sets beneden de vijftien punten. Tegen de als nummer één geplaatste Russische meiden Bocharova / Veronina verloren van Driel / Schoon helaas met 2-0. Met 21-15 en 21-19.

In de ‘Round of 12’, de tussenronde om door te gaan naar de kwartfinale, rekende het Kadijk Beach University team af met een Grieks tweetal, met 21-17 en 21-14 gingen ze door naar de kwartfinale, waarin het als vijfde geplaatst Noorse duo Berntsen / Olimstad,  een hun bekend team, met veel internationale ervaring, de tegenstander was. Eerder was van dit duo al wel gewonnen, echter was het niveau gisteren niet hoog genoeg om dat weer te doen. Helaas waren de Noorse meiden te sterk. Met twee keer 21-13 versperden zij de weg voor van Driel / Schoon naar de laatste vier . Duo’s uit Polen, Oostenrijk, Zwitserland strijden vanmorgen vanaf 9:00 uur met Nederland om het vijfde YOG ticket.

Later meer over de afloop van het toernooi bij de jongens en de mogelijke Olympische deelname van de meiden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.