Vizier op volleybal

 

Taurus licht stap naar 2de Divisie toe

VoV, 11-06-2018. 5:18 uur. Na de degradatie van het toenmalige Oskam Taurus uit de topdivisie is er goed nagedacht hoe wij als vereniging verder willen binnen onze dameslijn met daarbij Dames 1 als vlaggenschip. Uit verschillende gesprekken en vergaderingen is er besloten om te zorgen voor een team met een herkenbaar Taurus gezicht en een betere aansluiting bij de rest van de damesteams.

Om aan die voorwaarden te kunnen voldoen werd er een verzoek bij de Nevobo ingediend om komend seizoen in de 2e divisie uit te komen in plaats van de 1e divisie. Dit verzoek werd gehonoreerd en zodoende zal Taurus D1, dat niet meer in een aparte stichting zit, uitkomen in de 2e divisie D.

Om het team van de nodige kwaliteiten te voorzien is er gezocht naar speelsters die gebonden zijn aan Taurus. Afgelopen seizoen hebben een aantal speelsters vanuit het tweede team al enige ervaring op kunnen in de topdivisie en zij zullen komend seizoen uitkomen in D1: Marit van den Tempel, Evie de Graaf, Vera Dekker, Roos Volkers, Lisa van Zwol en Willemijn de Graaf maken de promotie.

Vanuit het ‘oude’ Oskam Taurus blijft Catja Weijzen verbonden en vanuit de jeugd zal Louka van den Tempel zich aansluiten bij de groep. Ellen van der Meijden komt terug vanuit NVC Nieuwegein en met Daniëlle Docter hebben we een absolute toptransfer kunnen maken, zij komt terug van Alterno.

Op deze manier bestaat de kern van het team uit een herkenbaar gezicht, die samen met de hoofdtrainer Thomas Dolphijn en assistent Jeroen van de Berg zullen strijden in de 2e divisie. Binnen dit team is nog plek voor een extra spelverdeelster en een passer loper of diagonaal. Mocht je samen met deze groep een mooi seizoen willen draaien ben je van harte welkom!

Voor de vereniging Taurus zal er bij de dameslijn komend(e) seizoen(en) een hoop werk te verrichten zijn. Wij als vereniging hebben de beschikking over een goede damescommissie die samen met trainers en volleybalkundige mensen de schouders eronder zullen zetten om te zorgen dat Taurus weer op een hoger niveau kan en wil spelen.

gh @ VoV, persbericht Taurus. Foto Rudy van ’t Rood.