Vizier op volleybal

 

De Groot/Immers naar Youth Olympic Games

VoV, 11-06-2018. 5:23 uur. Gisteren  heeft Sliedrechter Yorick de Groot, samen met beachpartner Matthew Immers, zich als eerste Nederlander ooit geplaatst voor het onderdeel beachvolleybal op de Jeugd Olympische Spelen. Deze vinden van 6 tot en met 18 oktober plaats in het Argentijnse Buenos Aires.

In totaal zijn er vijf plaatsen voor de Jeugd Olympische Spelen beschikbaar voor Europese teams. Op de CEV Youth beach Volleyball Continental Cup Final in het Oostenrijkse Baden wisten Sliedrecht Sport Heren 1-speler Yorick de Groot en Inter Rijswijk-speler Matthew Immers daar één van doe tickets te bemachtigen.

In de poulefase werden Oostenrijk, Estland en Frankrijk elk met 2-0 verslagen. In de kwartfinale moest Duitsland er met 2-1 aan geloven en in de halve finale ging Europees Kampioen Rusland met dezelfde uitslag onderuit. In de finale was Zweden net iets te sterk, zodat het zilver restte voor de Eredivisie – speler en zijn teammaat. Het team werd gecoacht door Roland Rademakers, die ook de coaching in Buenos Aires op zich zal nemen.

Voor Emi van Driel van Raisa Schoon ging deelname aan de Youth Olympic Games net niet door. Zoals gisteren al bericht kwamen zij voor het laatste ticket, de vijfde plek van het toernooi, in een poule van vier terecht.  De ‘halve finale’ om het startbewijs werd van Zwitserland gewonnen. Het duo Betschart / Baumann kreeg een 2-0 nederlaag (17,11). In de finale was echter het Poolse duo Gierczynska / Jundzill met 1-2 net dat kleine beetje beter. Na de winst in de eerste set (21-18) voor het Nederlandse duo gingen de volgende twee sets verloren. De 16-21 maakte de tiebreak noodzakelijk, die werd met 9-15 verloren. Dus geen Buenos Aires voor het beachduo van de Kadijk Beach University.

gh @ Vizier op Volleybal. Persbericht van o.a. Sliedrecht Sport. Foto’s CEV.