Vizier op volleybal

 

Leeuwarden voor Brouwer / Meeuwsen

VoV, 11-06-2018. 5:30 uur.  Op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden heeft de DELA Eredivisie Beach spektakel opgeleverd. De finale bij de heren ging tussen twee topteams. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen namen revanche op de Brazilianen Neilton Moises Santos Merces en Harley Marques Silva: 21-19 en 21-12.

Het massaal aanwezige publiek genoot zondagmiddag in de zon van echt ‘powerplay’ bij de mannen met een prachtige finale als hoogtepunt. De Brazilianen Neilton Moises Santos Merces en Harley Marques Silva wonnen vorige week in de halve finale in Utrecht nog van Brouwer en Meeuwsen, dat lieten de topspelers van Beachvolleybal Team Nederland niet nog een keer gebeuren. Ze gingen vol voor revanche in de finale in Leeuwarden.

De eerste set leverde een strijd vol passie en vechtlust op en mooie duels aan het net. Na een spannende slotfase wist Brouwer met een knappe redding en daarna een aanval een belangrijk punt te maken: 20-19. Zijn partner Meeuwsen maakte het vervolgens meteen af met een sterk blok: 21-19. In de tweede set ging het enorm rap. Dankzij sterk blokkerend werk en een servicedruk, waar de Brazilianen niet onderuit kwamen, stond het snel 6-2. Brouwer en Meeuwsen speelden ijzersterk en wonnen de set dik met 21-12.

Ze waren enorm blij met de eindzege. “Het is lekker om de titel zo te pakken, na hard werken in de eerste set,” aldus Meeuwsen. Brouwer gaf ook de credits aan Moises en Harley. “Enorm bedankt dat jullie naar Nederland zijn gekomen en twee keer de DELA Eredivisie Beach gespeeld hebben. We moesten diep gaan om jullie te verslaan en het Nederlandse publiek zag mooie duels Nederland – Brazilië.”

Ook Jannes van der Ham en Sven Vismans stonden op het podium, ze wonnen in de kleine finale met 2-0 van Timo Gras en Daan Haanappel.

gh @ VoV, bron en foto persbericht Gijs Dieleman – Sportworx.