Vizier op volleybal

 

Van Driel / Gravesteijn winnen in Leeuwarden

VoV, 11-06-2018. 5:34 uur. Bij de dames stond er een Friezin in de finale in Leeuwaren, maar Mered de Vries en haar partner Quirine de Vries verloren kansloos met 21-6 en 21-14 van Mexime van Driel en Flore Gravesteijn.

Mexime van Driel en Flore Gravesteijn hebben in Leeuwarden op indrukwekkende wijze de titel gepakt. De speelsters van de Kadijk Beach University wonnen in Friesland alle wedstrijden met 2-0. In de finale kregen Quirine Oosterveld en Mered de Vries geen kans, het werd 21-6 en 21-14. Voor Van Driel is het de eerste eindoverwinning in de eredivisie.

Wie hoopte op een spannende finale bij de dames, kwam bedrogen uit in Leeuwarden. In de strijd om de titel begonnen Mexime van Driel en Flore Gravesteijn enorm fel. Met zeer overtuigend spel namen ze snel een ruime voorsprong en die gaven ze niet meer uit handen. Ze speelden bijna foutloos en de eerste set eindigde in 21-6. In de tweede set leek het even spannend te worden, Friezin Mered de Vries en Quirine Oosterveld vochten hard en namen even de regie. Maar Van Driel en Gravesteijn herstelden zich sterk, kwamen op gelijke hoogte (11-11) en denderden er vervolgens hard overheen mede dankzij sterk blokkerend werk: 21-14.

De winnaressen vielen elkaar blij in de armen en waren enorm trots. “Ik ben echt heel blij, zo mooi om dit toernooi te winnen,” zo reageerde Van Driel. Ook Gravesteijn was zeer tevreden. “We spelen vaak tegen Mered en Quirine en hadden nu een goede tactiek bepaald. Dat bleek goed te werken en het is super dat we hier zo overtuigend winnen.”

Bij de dames ging het brons naar Julia Wouters en Pleun Ypma.

gh @ VoV, bron en foto persbericht Gijs Dieleman – Sportworx