Taurus Thuis Koor zingt het hoogste lied

TaurusD2teamfoteo2015rsz

Na een zeer matige generale voor het Taurus Thuis Koor (TTK) vorige week tegen Zaanstad, stond afgelopen weekend de grootste première op het programma tegen VCN Dames 2, in onze eigen thuishaven. De nummer drie van de ranking is met nagenoeg lege handen naar huis gestuurd door Taurus Dames 2.

VCN was een redelijk onbekende voor ons, wat de opdracht duidelijk maakte; uitgaan van onze eigen krachten. In de eerste set mochten Tanya, Mira, Sabine, Leonie, Dian en Vera starten. In verband met een schouderblessure van een van onze passer/lopers, gingen zowel Kim als Daphne op de libero positie van start.

Vanaf het begin lag onze servicedruk hoog, stond de passlijn stabiel en werd er goed gespreid door Leonie. VCN wist echter knap bij te blijven en richting het einde van de set was de spanning om te snijden. TTK draaide de volumeknop open en onder de meest prachtige klanken werd de eerste set binnen gesleept; 28-26.

Met een ongewijzigde opstelling gingen we de tweede set in, maar al snel keken we tegen een 3-6 achterstand aan. Een time-out van Joris bracht weer rust in het veld en met name in de blokkering werd het de tegenstander moeilijk gemaakt, mede dankzij drie kill – blocks van Vera. TTK bleef op de goede toonsoort zingen en de set ging naar ons met 25-22.

Waar het aan ligt weten we niet, maar ook de derde set keken we weer tegen een 3-6 achterstand aan. Wederom een time-out later herpakten we ons keurig en met prachtige serviceseries van Vera en Dian pakten we snel een ruime voorsprong die we niet meer hebben weggegeven; het werd 25-20. TTK bereikte haar hoogtepunt.

Maar toen ging het mis. De ongetrainde stemmen van onze zangtalenten in het TTK werden schor waardoor het volume en de zuiverheid omlaag gingen. Ondanks een verdienstelijke invalsbeurt van Sidney, Mira, Elle en Evie was de pap toch echt op. VCN pakte deze set zeer terecht met ruime cijfers, 8-25.

Gelukkig mocht dat de pret niet drukken. Met schorre stemmen werd het feestje van het einde van de derde set doorgezet en kunnen we trots zijn op de 4 punten die we in eigen huis hebben gehouden.

“Trots met de 3-1 en het vertoonde spel.” begon Joris. “Er zijn altijd dingen die je wilt verbeteren, maar dat maakt het spelletje ook leuk. Ik ben trots dat de meiden de vooraf besproken taken goed hebben uitgevoerd. Daar lag de basis van de overwinning.”.

Het komende vrije weekend geeft ons twee weken voorbereidingstijd voor een belangrijke uitwedstrijd bij Compaen. Met slechts drie punten meer dan wij, biedt dat mogelijkheden om te stijgen op de ranglijst. Tot dan!

(Wedstrijdverslag van Mark Hakhof,  assistent trainer / coach Taurus D2)