TDA: VoCASA koploper na zege op Sudosa

VoV, 11-10-2020. 7:16 uur. In de Topdivisie A bij de dames gingen vier wedstrijden niet door. US Dames 2 vs. Krekkers werd zaterdag van de agenda gehaald, daarvoor waren al VC Sneek Dames 2 vs. Veracles, Orion vs. Apollo 8 dames 2 en Alterno vs. Dynamo Tubbergen uitgesteld tot nadere datum.

Bleven er dus nog maar twee over, waaronder de topper tussen VoCASA en Sudosa-Desto. VoCASA werd na de nipte zege in de eerste set (25-23) even sevig met beide benen op de grond gezet door de gasten. Via 13-25 maakten zij in sets gelijk, waarna zij in de derde set voortvarend doorgingen en met 19-23 heel dicht bij hun eerste competitiepunt in dit duel waren. VoCASA gaf zich echter niet gewonnen, knokte zich via o.a. een slimme tweede balscore terug naar 23-23, 2aarop de ploeg uit Assen de time out in vluchtte. Zonder succes, een uitgeslagen aanval betekende setpoint voor de thuisploeg, waarna een ‘dankjewel’ score de set met 25-23 besliste.

In de vierde set lag het initiatief vooreerst bij VoCASA (5-3), wisselde toen van speelhelft (7-11) om vervolgens bij VoCASA terug te keren. De ploeg kwam in de flow, haalde in (12-11) en ging er vervolgens ruim voorbij. Met een afgetekende 25-15 pakten ze de 3-1 zege en hielden alle punten in Nijmegen.

In Groningen zorgde Donitas voor een klein stuntje door in hun tweede wedstrijd de eerste zege te pakken. SV Dynamo Apeldoorn ging met 3-2 ten onder. Na drie sets zag het er niet naar uit dat dit duel zo zou gaan eindigen. Want Dynamo had middels 15-25, 25-20 en 19-25 een 1-2 voorsprong opgebouwd, die met ruime verschillen tot stand gekomen was. Donitas toonde de vastberaden wil niet te willen capituleren en pakte de tiebreak via 25-22, waarin ze de gasten op een dikke 15-08 nederlaag trakteerden.