TDB: Koppositie PDK na uitzege bij US

VoV, 11-10-2020. 7:20 uur. In de Topdivisie B bij de dames gingen twee wedstrijden niet door. Dat betrof VCN Dames 2 vs. VV Utrecht en Zaanstad vs. Voltena. Verder werden drie wedstrijden in drie sets beslist. Die gingen naar Volley Tilburg, Activia en PDK en was er bij Sliedrecht Sport Dames 2 vs. Ledub een 3-1 zege voor de thuisploeg.

VollinGo speelde de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander Volley Tilburg had in de eerder drie duels als promovendus kennis gemaakt met de harde wetten van de Topdivisie, zij hadden nog niet gewonnen en hun oogst bedroeg één puntje. Blijkbaar leert de ploeg uit Tilburg snel want tegen medepromovendus VollinGo lieten ze een 0-3 uitzege noteren. De thuisploeg bleef op 19, 18 en 20 punten steken.

Hekkensluiter Sliedrecht Sport Dames 2 kreeg het veel hogergeplaatste Ledûb op bezoek. De thuisploeg pakte de winst in vier sets. Na de 2-0 in sets (19, 21) konden de gasten de hoop op een vijfsetter in leven houden door met 21-25 van kant te wisselen, de 25-20 in de vierde set betekende echter dat ze met lege handen terug moesten naar Budel.

Activia rekende in drie sets af met het bezoekende Rivo Rijssen. Pijnlijk moet de derde set (25-9) geweest zijn voor de bezoekers. Daarvoor hadden ze de twintig puntengrens ook al niet kunnen bereiken. In de eerste set bleven ze er één puntje van verwijderd, in de tweede was de kloof ernaar toe al vijf punten.

US Dames 1 had PDK Huizen te gast. Twee podiumploegen tegenover elkaar, hetgeen voor de Amsterdammers op een teleurstelling uitdraaide. De eerste set ging met duidelijk verschil naar de gasten uit Huizen (16-25) en daarna werd het spannend in zowel de tweede als de derde set. Maar twee keer was het kleinst mogelijke verschil wel in het voordeel van PDK. Met 26-28 en 23-25 pakten zij de volle buit.