THA: Winst Webton en Orion H2 vs. top 2

VoV, 11-10-2020. 7:26 uur. In de Topdivisie A bij de mannen werd DIO Bedum vs. Sudosa-Desto uitgesteld, de overige vijf duels ondervonden geen problemen. De twee bovenste ploegen (Dynamo Heren 2 met 3-8 en Madjoe met 3-7) leden beide een nederlaag maar handhaafden zich wel op hun posities aan de top van de ranglijst.

Madjoe sprokkelde één puntje tegen het bezoekende Webton, terwijl Dynamo in Doetinchem hetzelfde lot onderging als vorige week hun vlaggenschip in de halve finale van de Supercup tegen de hoofdmacht uit Doetinchem. Dynamo H2 verloor met 3-1.

Webton gaf een 0-2 voorsprong (21, 18) uit handen via de verloren derde (25-23) en vierde (25-16) set. In de tiebreak hadden ze net genoeg over om met twee punten in de tas terug te keren naar Hengelo, het werd 13-15 in die beslissende vijfde set.

Orion Heren 2 en Dynamo Heren 2 waren aan elkaar gewaagd in de eerste twee sets. De stand was met 1-1 in sets en 25-20 en 20-25 setstanden volkomen in evenwicht. Na die 1-1 drukte de thuisploeg door, met 25-21 en 25-22 pakten zij de volle winst.

AVV Keistad speelde de derde vijfsetter in de tot nu gespeelde vier wedstrijden. Thuis tegen PDK Huizen stonden ze via 15-13 in de tiebreak aan de winnende kant van het net, nadat ze in de vierde set de wedstrijd bij 2-1 voor in sets niet hadden kunnen afmaken. Het werd 2-1 via 18-25, 25-22, 25-23, waarna PDK met 20-25 de verlenging afdwong. Die dus naar de thuisploeg ging.

Reflex Kampen bracht EVV Elburg de vierde nederlaag van dit seizoen toe. Na 0-2 achter (21, 22) kon de thuisploeg via 27-25 verlies in drie sets voorkomen, vervolgens verloren ze de vierde set met 19-25 en bleven voor de vierde keer dit seizoen met lege handen.

Olhaco verloor de eerste set van VoCASA Heren 2 met 22-25, maar herstelde zich prima van dat verlies in de volgende drie sets. Daarin hielden ze de gasten drie keer onder de twintig (16, 18, 19), hetgeen hen de eerste zege van het seizoen opleverde.