TDB: Verlies voor teams in gevarenzone. M.u.v. Volley Tilburg

VoV, 19-03-2023. 6:40 uur.  Een paar wedstrijden in de zogenaamde kelder van deze Divisie waren voor de te behalen punten erg belangrijk voor betrokken teams met het oog op handhaving. In deze doelen we op Orion vs. VollinGo, Volley Tilburg vs. Spaarnestad en Activia vs. VCN. Al heeft dat in het laatste geval alleen betrekking op VCN, Activia is immers de koploper.

Orion vs. VollinGo. Beide teams hebben een positieve fase in de competitie achter zich, waarin ze de nodige punten sprokkelden en naar hun huidige stand op de ranglijst klommen. VollinGo kon die goede periode voorzetten en vertrok met een 1-3 zege uit Doetinchem. De eerste set moesten ze nog met 25-18 aan de thuisploeg laten, daarna waren ze met 16-25, 16-25 en 17-25 drie keer beduidend beter.

Volley Tilburg vs. Spaarnestad. Vijf punten in het voordeel van Volley Tilburg op de hekkensluiter was het verschil voor begin van de wedstrijd.  Dat werden er acht via de 3-0 zege. De tweede set was wellicht het kantelpunt, die won Volley Tilburg met 27-25. Daarvoor en daarna ging en de sets met 25-20 en 25-17 naar de thuisploeg.

Activia vs. VCN zou een appeltje – eitje voor de koploper moeten zijn. Dat was in de eerste en derde set ook het geval met de eindstanden 25-21 en 25-17. Daartussen was het misschien een beetje een hard eitje gezien de 25-23.

Ledûb vs. VoCASA was twee sets spannend. Via 25-21 en 24-26 werd het 1-1, daarna kon de thuisploeg doordrukken en de 3-1 winst bijschrijven. Met 25-17 en 25-14 waren ze twee keer een maatje te groot voor de bezoekers uit Nijmegen. Door dit verlies maakt VoCASA op het podium plaats voor US Dames1.

Keistad vs. Armixtos ging tussen twee teams die op de ranglijst buren waren, met Keistad vanwege een wedstrijd meer en twee punten meer de bovenbuur. Dat deed een spannende wedstrijd verwachten, maar de uitslag deed anders vermoeden. Armixtos kwam in de eerste en derde set ruim boven de twintig (25-22 en 25-23), maar kwam toch tekort om een setje mee te pakken. In de tweede doorgang was het verschil met 25-17 een stuk ruimer. Dus een 3-0 zege voor de ploeg uit Amersfoort.

US Dames1 vs. Sliedrecht Sport D2 werd een 2-3 zege voor de Amsterdammers. Na de 28-26, 15-25 en 23-25 slaagde Sliedrecht Sport dames2 erin via 25-20 in de wedstrijd te blijven en de kans op de overwinning (en de revanche voor de uitnederlaag in Amsterdam) in eigen hand te houden. US Dames 1 was echter in de tiebreak met 9-15 de betere ploeg.