Team 22 na 3-0 zege vs. SV Dynamo koploper

VoV, 25-02-2022. 5:04 uur. Team 22 heeft gisteravond in de in Apeldoorn gespeelde thuiswedstrijd tegen SV Dynamo een 3-0 zege behaald. Via de setstanden 25-21, 25-17 en 25-20. Door deze overwinning zijn ze Sliedrecht Sport in de stand met één puntje voorbijgegaan, 43 punten uit 16 wedstrijden t.o.v. 42 punten uit 16 wedstrijden. SV Dynamo blijft negende met 17-20.

Team 22 speelde zonder diagonaal Elles Dambrink (invalbeurt), mid Demi Korevaar en spelverdeelster Kim Klein Lankhorst (invalbeurten). Had echter met Nicole van de Vosse (13 punten) en Fleur Savelkoel (11 punten) nog steeds twee makkelijk scorende speelsters in de ploeg. Bij SV Dynamo deden Caya van Cooten (13 punten) en Benthe Wismans (10 punten) daar samen maar één puntje voor onder. Serverend scoorde SV Dynamo beter (7 om 9), aanvallend en blokkerend was Team 22 met 33 om 28 en 8 om 3 punten de bovenliggende partij in de totalen, terwijl ze ook beduidend minder fouten maakten, die een direct punt voor de tegenstander opleverde (18 om 27).

In de openingsset ging het aanvankelijk gelijk op, na 2-4 waren er wel een aantal series nodig (6-4, 6-7, 9-7) om het evenwicht te herstellen, of de in de achtervolging zijnde ploeg voordeel te geven. SV Dynamo serveerde in die fase sterk en had bij 9-9 al vier aces gescoord. Het eerste gaatje sloeg de ploeg, die te gast was in eigen hal, naar 11-13, bij 13-16 ging Team 22 de time out in.

Na de pauze sloeg Pleun van der Pijl de 16-16 op het scorebord, na de 18-18 tussenstand blokkeerde Fleur Savelkoel de 19-18 tegen de vloer. Team 22 maakte het beslissende verschil door een driemeter score van Pleun van der Pijl en een ace van Hylke Lyklema (21-19), waarop Dynamo de time out inging. Ace nummer vijf in deze set maakte even later 22-21, maar twee keer Britte Stuut en een uitgeslagen aanval zorgden in de finale voor een 25-21 eindstand.

Team 22 speelde in de beginfase van set twee met een hoge foutenlast. Tot 5-9 hadden ze al vijf keer voor SV Dynamo gescoord, daarna lieten Mable Hengeveld en Benthe Wismans geslaagde aanvallende acties zien die de stand naar 8-13 tilden. Team 22 maakte het verschil met een serie van drie een stuk kleiner (11-13) kwam door de ingevallen Elles Dambrink op 14-15, en haalde na een score van Caya van Cooten bij 17-16, via punten van Fleur Savelkoel, een ace van Hyke Lyklema en een blok op mid, het voordeel naar hun kant.

De foutserve maakte gelijk, Fleur Savelkoel haalde de serve terug (18-17) en leverde vervolgens een serie van zeven opslagen af, waarop SV Dynamo niet tot een side out score kwam. Britte Stuut en Nicole van de Vosse hielden haar tot 23-17 aan de opslaglijn, met twee aces serveerde ze de set uit. De 25-17 betekende 2-0 in sets.

SV Dynamo had met een hoge foutenlast een minder goede start van de derde set. Bij 7-4 hadden ze al vier punten weggegeven. Inhalen deden ze via Caya van Cooten na de 9-7. Twee aces en een scorende driemeter aanval zorgden voor 9-10. Maar na 10-11 gaven ze met o.a. opnieuw drie gratis punten op rij voor Team 22 die voorsprong ook weer weg (14-11).

Met een score van Benthe Wismans voor de 18-19 deed SV Dynamo in de aanloop naar de bigpoints nog terdege mee om de setwinst. Na de time out op 21-19 pakten ze de side out en kwamen op één puntje verschil, maar hun serve belande vervolgens in het net voor de 22-20 stand. In de finale toonde Team 22 zich kil en koel in de afwerking. Eerst blokkeerde de thuisploeg 23-20 tegen de vloer en in de volgende rally’s wist Hyke Lyklema mid Britte Stuut twee keer te vinden, die met rake klappen de set afmaakte (25-20).

• 13> Set – Up 15-4

Voor vanavond stond de wedstrijd FAST vs. Set-Up op het programma. Dit duel gaat niet door en werd tot een latere datum uitgesteld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.