Orion vs. VCN in halve finale om Nevobo beker.

VoV, 25-02-2022. 5:10 uur. Als eerste van de vier ploegen die doorgaan naar de halve finale slaagde Orion Doetinchem erin woensdagavond tegen Taurus het ticket binnen te halen. Orion bleef Taurus in drie sets de baas. Taurus bood in de eerste twee sets met als eindstanden 25-18 en 25-21 redelijk goed tegenstand. In die sets ging het tot ongeveer 16-16 gelijk op, daarna slaagde Taurus er niet meer in om het de koploper van de Eredivisie echt lastig te maken. Dat was zeker ook in de derde set het geval, toen Orion met een hele ruime 25-14 de laatste vier bereikte.

De winnaar van het duel Inter Rijswijk (Topdivisie) vs. VCN (voorlaatste in de Eredivisie) wordt de tegenstander van Orion in de halve finale. VCN kreeg in de kwartfinale een bye, toen VoCASA vanwege coronabesmettingen niet in actie kon komen.

Inter Rijswijk maakte het VCN over de hele wedstrijd knap lastig. Maar het was al met al niet voldoende voor de winst. Alleen in de tweede set konden ze de winst in Rijswijk houden, na de 21-20 tussenstand zorgde een serie van vier punten voor 25-20 en een 1-1 setstand. VCN had de eerste set met 18-25 gewonnen. Van 14-12 achter maakten ze 14-17 voor, waarna ze hun voorsprong via 18-22 uitbouwden naar zeven punten verschil (18-25).

De derde en vierde set gingen met 22-25 naar de bezoekers uit Capelle. In de derde set kon Inter Rijswijk tot 22-22 bijblijven, in het midden van de set hadden ze nog met 15-12 geleid. En in de vierde set werd 17-16 een 20-21 tussenstand, de twee punten naar 20-23 zorgden voor het beslissende verschil, waarmee de set uiteindelijk eindigde (22-25).

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk, Orion.