Team 22 ontsnapte, uitzeges Sliedrecht, FAST en VVU.

VoV, 28-11-2021. 4:30 uur. Team 22 ontsnapte tegen VC Sneek aan een zeker lijkende nederlaag toen ze in de derde set met 21-24 en 0-2 achterstonden, Sliedrecht Sport was te sterk voor VCN en won na een spannende eerste set met ruim verschil (1-3), in Ootmarsum en Apeldoorn gingen de bezoekers FAST en VVU er met winst in de tiebreak vandoor.

Sneek liet Team 22 ontsnappen. De ploeg van Jeffrey Scharbaai was een rake klap van de 0-3 zege af, maar verzuimde het om Team 22 de genadeklap toe te dienen en kreeg daarvoor in de rest van de wedstrijd de rekening gepresenteerd.

Sneek domineerde de eerste set vanaf de hun opslag na 1-1 tot aan de 12-25. Met series van drie, vier en vijf punten ging het via 1-4, 5-9, 7-14 in sneltreinvaart naar 12-25. Britt Schreurs en Anniek Siebring waren de dames die veel punten bij elkaar sloegen. In set twee kwam Team 22, dat zonder hun geblesseerde topschutter Elles Dambrink speelde, van 3-6 terug naar 12-10 en 13-11. Sneek sloeg zich naar 13-15 en gaf die voorsprong niet meer weg. De aanvalsters Anlène van der Meer, Britt Schreurs en Lieze Braaksma zorgden voor 20-24, het ace van Britt Schreurs maakte 20-25.

Team 22 liet het wedstrijdbeeld in de derde set via een serie van 9-10 naar 14-10 naar hun voordeel kantelen. Dat hield aan tot 21-18, waarna een serie van vijf fouten en een ace van Lieze Braaksma er 21-24 van maakte. Een koninkrijk voor één rake klap!! Maar die kwam niet. Met Hyke Lyklema aan serve en Iris Vos als afmaker aan het net kwam Team 22 terug. De matchpoints verdwenen één voor één en na 25-24 maakte Hyke de set met een ace uit.

Team 22 had het overleefd en dat dreunde na bij Sneek in de vierde set. Na 8-7 ging het initiatief naar het talenten team (14-8) en werd Sneek bij wijzen van spreken volledig onder de voet gelopen, hetgeen uiteraard niet kan want er zit een net tussen. Britte Stuut, Nicole van de Vosse, Iris Vos en Fleur Savelkoel sloegen hun team naar een 21-10 voorsprong. Sneek had nog een opwelling en kwam van 23-13 terug naar 23-19, maar het verschil was gewoon te groot. Met 25-19 dwong Team 22 de tiebreak af.

Daarin maakten Demi Korevaar en aces van Iris Vos een 2-4 achterstand ongedaan (6-4), werd er met 8-6 van speelhelft gewisseld en werd het in de eindfase van de set via een foutenfestival 13-8 en 15-10.

Iris Vos werd met 18 punten topscorer, Anlène van der Meer scoorde 16 keer voor Sneek. Één ace en drie blokpunten meer scoorde Team 22, aanvallend had Sneek drie punten voordeel. De foutenlast deed de rest.

Koploper Sliedrecht Sport had in de eerste set geduchte weerstand van VCN. Die set konden ze met 25-27 voor zich beslissen nadat ze de setpoints op 24-23 en 25-24 hadden weggewerkt. VCN kon in de tweede set tot 17-15 goed meekomen, een serie van tien punten maakte er vervolgens in één ruk 17-25 en 0-2 van. De derde set werd met een serie van 7-7 naar 13-7 in eerste instantie beslist. Op het eind was er bij 25-18 nog een vergelijkbaar verschil. Sliedrecht pakte de 1-3 zege door na 8-9 uit te lopen naar 9-15 en 13-23. Met 18-25 beslisten ze de wedstrijd. Jolijn de Haan werd met 23 punten de topscorer van het duel.

Set-Up ’65 walste in de eerste set hard en snel over FAST heen. Via 5-0, 9-4 en 16-7 knalden ze uit de startblokken. FAST kon, in tegenstelling van wat de naam misschien doet vermoeden, dit tempo niet bijhouden. Na de 19-8 werd met 25-15 afgesloten. In set twee waren de rollen omgedraaid, FAST deed zijn naam eer aan en snelde naar 9-16. Jorieke Bodde had na 12-17 een mooie serveserie en zette de thuisploeg op 17-17. De bezoekers reageerden direct via scores van Veerle van den Heuvel (17-22) en maakten na 19-22 met een driepunter de set uit.

In set drie wisselden de teams elkaar met enige regelmaat aan de leiding af. De 5-7 werd 13-10, na een paar powersmashes van Marlies Eertman. De 16-18 had Set-up bij 21-21 ingehaald, waarop FAST de time out inging. Daar kwamen ze FURIOUS uit, maakten 21-24 en na 23-24 de 23-25 voor de 1-2 in sets. De vierde set was vergelijkbaar met de eerste. Set-Up kwam met 8-2 voor en stoomde via scores van o.a. Joanna Brilhuis, Pien Vos en Jorieke Bodde door naar 22-12. Brahim Abchir gunde zijn ploeg op 24-16 even een pauze, vervolgens scoorde Pien Vos het tiebreakpunt met de 25-16 setwinst.

In de vijfde set was FAST weer vanaf het begin bij de les. Met 3-8 werd er van speelhelft gewisseld, Noa Klercks maakte 6-10 en Anne Heesakkers zorgde ervoor dat de gasten met 8-15 met winst in de tas aan de lange thuisreis konden beginnen.

Na Joanne Brilhuis (20 punten), Marlies Eertman (15 punten) en Jorieke Bodde (14 punten) werd Veerle van den Heuvel met 12 punten de best scorende FAST-speelster. Set-Up had een 75 om 55 voordeel op de eigen score, maar maakte dat ongedaan door 21 om 11 foutserves en 19 om 10 aanvallende fouten.

Bij Dynamo vs. VVU besliste de tiebreak ook de wedstrijd. VVU trok met 11-15 aan het langste eind, nadat ze in de vierde set met een ruime 14-25 de beslissende set hadden afgedwongen. Dynamo kon daarvoor een 0-1 (22-25) met 26-24 en 25-17 in een 2-1 voorsprong veranderen.

Mable Hengeveld (23 punten, waarvan 5 blokpunten) en Caya van Cooten (16 punten) waren de topschutters bij Dynamo, Carla Mulli (18 punten) en Mirthe van der Sluis (12 punten) bij VVU. De eigen score sloot met 75 om 75. Dynamo had 9 blokpunten meer (18 om 9), VVU scoorde aanvallend 9 keer vaker (50 om 59) en beide teams serveerden 7 aces.

Voltena vs. Apollo 8 ging niet door wegens coronabesmettingen bij de gasten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.