Team 22 sluit reguliere seizoen als nr. 1 af

VoV, 03-04-2022. 6:25 uur.  Voor een aantal teams was het gisteren de laatste speelronde in de Eredivisie.  Team 22, Sliedrecht Sport, Eurosped en VC Sneek wonnen hun duel zonder setverlies. SV Dynamo deed hele goede zaken voor het laatste kwartfinaleticket door Apollo 8 met 3-2 te verslaan en Voltena vertrok met een 1-3 zege bij VCN.

Geen livestream beelden van Team 22 vs. Set-Up ’65. Volgens de bond vanwege server problemen, maar zou er niet meer achter zitten? Zou men willen voorkomen dat WK concurrenten meekijken hoe goed onze talenten zijn? Er waren meer dan alleen serverproblemen, de opstart via de livescore was ook niet bepaald vlekkeloos.

Zo begon het: 0-2, 1-2, 1-3, 2-3, niets meer om 17:05 uur. We beginnen opnieuw: 0-2, 1-3, 0-2 niets meer om 17:09 uur. Herstart de set nogmaals. 1-2, 1-3, 2-3, 3-4 jawel nu gaat het verder.

Om een kortverhaal niet onnodig lang te maken, Team 22 liep in de eerste set uit naar 9-4 en maakte van 11-7 even later 16-7. Bij 20-10 hadden ze de magische tien punten voorsprong, waarna de set met 25-18 om 17:27 uur werd afgesloten. Set twee was met series van 7-4 naar 13-5 en van 15-7 naar 21-8 een vluggertje, dat met 25-08 om 17:48 uur werd beëindigd.

In de derde en laatste set stond het 9-6 om 17:59, toen we besloten over te schakelen naar Sliedrecht Sport vs. Regio Zwolle Volleybal, om toch nog wat bewegende beelden te zien. Team 22 won na 17-9 en 20-10 met 25-13. Om 18:13 uur zat het seizoen er voor hen op. Ze sluiten als koploper af, en hebben volledig waargemaakt wat er verwacht mocht worden voor het begin van het seizoen. Althans wat resultaat betreft.

Sliedrecht Sport vs. Regio Zwolle Volleybal eindigde in een 3-0 (20, 22, 19) zege voor de thuisploeg. Na die irritante Hornbach reclame nam de thuisploeg een 4-1 voorsprong die Marly Bak van Zwolle met een serie naar 4-6 van de borden serveerde. Ook de 12-9 achterstand maakte Zwolle met een mooie serie (naar 12-14) ongedaan. Na de time out op die stand sloeg Vera Mulder Sliedrecht naar 14-14, uitblinkster Jolijn de Haan maakte 16-14. En wat later serveerde ze haar ploeg met een drukvolle sprongserve naar 20-16. Zwolle klampte aan (21-19), kwam echter na scores van Vera Mulder met 24-19 achter en zag Carlijn Ghijssen- Jans het setpoint verzilveren.

In set twee maakte Sliedrecht Sport na 18-19 (na 7-4, 14-12 en 14-16) het verschil door o.a. drie aces op rij van Vera Mulder, waardoor ze op 22-19 kwamen. Scores van Susan Schut hielden het bij 22-21, en 23-22 spannend. Via de netband door Jolijn de Haan en met een kill-block sloot Sliedrecht Sport de set met 25-22 af.

In de derde set kwam Zwolle al vlot op een behoorlijke achterstand (10-6, 14-9) kwam door scores van Iris Reinders en Susan Schut terug naar 16-13, maar zag Sliedrecht vervolgens naar 20-14 uitlopen. Rochelle Wopereis scoorde met een mooie tweede bal (22-17), de ingevallen Emily Silderhuis kon via omloopballen de stand naar 23-19 tillen, voordat Sliedrecht via Carlijn Ghijssen-Jans met 25-19 afmaakte.

VCN verloor thuis met 1-3 van Voltena. De 8-20 achterstand in de eerste set werd via 14-21 en 18-23 een 21-25 nederlaag. Set twee ging na 11-18 en 14-20 met 18-25 naar Voltena. In set drie pakte VCN de 25-21 winst voor de 1-2 stand. Maar in een spannende vierde set trokken ze met 24-26 nipt aan het kortste eind. Lynn van Mill (Voltena) werd met 22 punten topscorer.

VV Utrecht vs. VC Sneek werd een 0-3 zege voor de gasten, die in het middendeel van de eerste set met drie punten (12-15) aan de leiding gingen en dat verschilletje tot 21-24 vasthielden, waarna ze de set afmaakten. In de tweede set werd een 16-20 tussenstand in een keer omgezet in 16-25 setwinst voor de 0-2. De derde set was na 13-18 bij 22-22 ineens weer spannend, VC Sneek bleef echter nipt met 25-27 aan de goede kant van de score.

Anlène van der Meer (16 punten), Anniek Siebring en Britt Schreurs (beide 14 punten) hadden voor Sneek het vaakst succes, Carla Mulli (12 punten) maakte voor VVU de meeste punten.

Eurosped won in Vroomshoop met 3-0 van Peelpush. Na 22-17 in de eerste set werd het bij 24-23 nog even spannend voordat de thuisploeg 25-23 liet noteren. In set twee was het verschil bij 22-16 voldoende om met 25-21 af te sluiten en in de derde set ging Eurosped bij 20-13 onbedreigd op een 3-0 zege af. Die ze met 25-16 ook realiseerden.

SV Dynamo haalde tegen Apollo 8 belangrijke twee punten binnen voor het kwartfinaleticket. Apollo 8 begon overdonderend via een serveserie van Eline Gommans (van 3-4 naar 4-10) en deed dat even later nog eens dunnetjes over (van 9-12 naar 9-18) en won met ruim verschil (13-25).

SV Dynamo knokte zich naar zwaarbevochten zeges in de tweede en derde set, waarin de verdediging van beide teams voor mooie lange rally’s zorgden. Na 21-21 in de tweede set werd SV Dynamo beloond voor keihard werken (25-22). Hetzelfde gebeurde in de derde set, waarin ze na 17-18 ondanks twee snelle time-outs achter elkaar van Apollo 8, naar 23-20 uitliepen. Na 23-22 beloonde Dynamo zich opnieuw voor veel inzet en nooit opgeven met 25-22 winst.

Apollo 8 pakte via 17-25 de tiebreak waarin ze bij 7-12 op de winst leken af te koersen. SV Dynamo echtte de rug nogmaals, scoorde zes keer op rij (13-12) en had in een nagelbijtend spannende finale met 17-15 ook net genoeg over voor de 3-2 winst.

Voor vandaag staan op het programma Eurosped vs. VVU en SV Dynamo vs. Set-Up ’65. In de laatste partij zal SV Dynamo de benodigde puntjes voor deelname aan de kwartfinale binnen willen halen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy Biekart.