Team Anne Buijs wint van team Nika Daalderop in Serie A1

VoV, 12-02-2024. 12:05 uur. In Italië werd gisteren de topper tussen de podiumteams Vero Volley Milano en Novara gespeeld. Anne Buijs ging met haar team op bezoek bij de ploeg van Nika Daalderop. Die strijd werd in vijf sets beslist in het voordeel van Novara. Na de 27-29 in de eerste set en de 25-19 en 19-25 daarna kon Milano met 25-22 de tiebreak afdwingen, die ze echter met 12-15 verloren.

De hoge foutenlast van Milano voor 5.250 fans maakte de voordelige eigen score van 85 om 77 punten ongedaan. Egonu en Sylla waren met 28 en 20 punten bij de thuisploeg scorend succesvol, Vita Akimova en Anne Buijs namen 24 en 15 punten voor hun rekening. Nika Daalderop speelde niet.

Casalmaggiore van Juliët Lohuis won opnieuw. Nu waren ze met 1-3 te sterk voor Busto Arsizio. De tweede set moesten ze afgeven met 25-21, de andere drie kreeg de thuisploeg 19, 20 en 22 punten mee. Simone Lee (25) en Malwina Smarzek (23) hadden met de tussen haakjes staande scores succes. Juliët Lohuis maakte voor 2.100 toeschouwers 9 punten.

Laura Dijkema kwam met Vallefoglia met 2-0 voor tegen Scandicci (22, 21) maar kon de wedstrijdwinst daarna niet bijschrijven. Drie sets werden op rij verloren. De 21-25 en 17-25 maakten er 2-2 van, vervolgens pakte Scandicci de zege via 10-15. Er waren 560 fans bij dit duel. Laura Dijkema scoorde 4 keer, waarvan twee keer via de opslag. Bij Scandicci was Ekaterina Antropova met 31 treffers de topscorer, Zhu Ting maakte er 19 en de Belgische Britt Herbots liet er 9 noteren.

Tessa Polder leed met Pinerolo voor 1.420 toeschouwers een 3-2 nederlaag bij Roma. De 1-2 voorsprong in sets voor Pinerolo werd door Roma met 25-21 ongedaan gemaakt, daarna waren ze met 15-9 in de tiebreak een maatje te groot. Tessa Polder scoorde 9 keer.

Het kelderduel tussen de twee ploegen onderaan de ranglijst (Cuneo en Trentino) eindigde in een 1-3 zege voor Trentino. Daarin had Iris Scholten (foto) met 12 punten een belangrijke bijdrage. Cuneo kon het verlies in de derde set met 25-15 uitstellen, nadat de eerste twee sets met 20-25 en 18-25 verloren waren gegaan. De ploeg van Iris Scholten won daarna voor 1.500 bezoekers de vierde set met 19-25.

Koploper Conegliano van Robin de Kruijf behaalde voor 1.375 bezoekers een 1-3 zege bij middenmoter Firenze. Met 18-25 en 22-25 maakten ze van de 1-1 stand de twintigste overwinning in dit seizoen. De Kruijf scoorde 12 keer.

• 14> Trentino 20-7

Bij de mannen speelden de teams van Robbert Andringa en Fabian Plak vijfsetters. Piacenza van Andringa verloor met 2-3 van Monza, dat een 1-2 voorsprong in sets via 25-20 verloren zag gaan, maar daarna de tiebreak voor 2.250 toeschouwers met 11-15 won. Andringa had invalbeurten in vier sets.

Fabian Plak won met Padova met 3-2 van Milano. Plak scoorde 13 keer. Zij zagen een 2-1 voorsprong in sets via 21-25 verloren gaan, maar konden met 18-16 toch de winst nog in eigen huis behouden. Bij dit duel waren 3.130 toeschouwers.