Team Bongaerts fluitend naar 0-3 zege

VoV, 22-12-2020. 4:57 uur. Britt Bongaerts heeft gisteren met LKS Lodz een vlotte en dus ook simpele zege behaald over middenmoter MKS Kalisz. Dit uitduel werd met 0-3 gewonnen, waarbij aan het eind Lodz 37 eigen punten meer had gescoord dan hun tegenstander, totaal 26 om 63. Spelverdeelster Bongaerts nam er daarvan 4 voor haar rekening. Vooral aanvallend kwam de thuisploeg er helemaal niet aan te pas.

In de openingsset snelde Lodz in sneltreinvaart van 2-8 naar 2-16 en won met 12-25. De set daarop gaf in de eerste helft nog iets van ‘aan elkaar gewaagd’ te zien. Tot aan de 13-16 tussenstand, de versnelling naar 14-25 was veel te veel van het goed voor Kalisz. In de derde set was Lodz wel steeds de leidende ploeg, maar het verschil in de tussenstanden bleef tot aan de big points minder dan een handvol punten. Via 14-16 en 17-21 werd de volle buit met 19-25 binnengehaald.

In de stand gaat Rzeszow met 11-32 ongeslagen aan kop. Dan volgen twee teams die 14 wedstrijden hebben gespeeld en daarmee 31 punten hebben binnengehaald. Lodz staat vierde (14-29), Kalisz zevende (13-19) en Chemik Police van Indy Baijens is achtste met 10-18.