Vizier op volleybal

 

Van Solkema weer LüneHüne, transfer Groninger.

VoV, 22-12-2020. 11:15 uur. Gisteren was er op de de Facebookpagina van SVG Lüneburg het volgende te lezen: “Und an diesem Montag haben wir noch eine tolle Nachricht für euch: wir haben einen neuen (alt bekannten) Zuspieler gefunden. Willkommen zurück Stamm-LüneHüne Gijs van Solkema! Mehr dazu findet ihr morgen auf der Website oder in der SVG Fan App!”

Dat hebben we dus maar even afgewacht om de info uit eerste hand te krijgen.

Onderstaand hetgeen er zoal medegedeeld werd.

Van Solkema verheugt zich op het weerzien met vele vrienden en SVG Lüneburg geeft de fans met de komst van Gijs van Solkema een mooi sportief kerstcadeau. Het getekende contract loopt tot einde van dit seizoen.

De terugkomst van de Oranje spelverdeler wordt door Lüneburg betiteld als een klassieke win-win situatie. Zijn contract bij IBB Polonia liep juist af en SVG Lüneburg had een vacante positie op spelverdeling, omdat de in de zomer aangetrokken Leon Dervisaj eind november vertrokken was. “In deze fase van het seizoen was het niet gemakkelijk om een vervanger te vinden en al helemaal niet gezien het bij Lüneburg beschikbare budget. Bij de contractbesprekingen zijn vele mitsen en maren, die ook alles te maken hebben met de corona pandemie.” Vertelde men.

Van Solkema zei dat hij terugkwam om het team te helpen en ook om weer in de kwalitatief hoge Bundesliga te spelen. “Ik heb me bij Lüneburg altijd thuis gevoeld en ik heb de contacten met de club en spelers in de voorbije periode steeds onderhouden. Daarom ben ik ook blij dat de overstap gelukt is en ik weer met een paar vrienden in hetzelfde team kan spelen.” Vandaag komt hij terug naar Lüneburg, nadat hij die club in maart vaarwel had gezegd om een volgende stap in zijn volleybal carrière te maken.

Maar door de corona pandemie werd het toen moeilijk een nieuwe club te vinden, veel clubs hadden geen haast met de personele invulling van het team, totdat men wist wanneer en waar er weer gespeeld zou worden. “En de blessures aan de handen die ik voordien had opgelopen hielpen nu ook niet echt om snel weer onderdak te vinden.”

Eind september kon hij voor drie maanden naar IBB Polonia in Londen voor de Europese wedstrijden van die club. “Om alleen maar internationaal te spelen was me eigenlijk wel te weinig, maar ik was dankbaar voor de geboden kans en heb deze gepakt. Al met al was het een nuttige tijd, waarin ik weer veel ervaring op heb kunnen doen, eerst in een Champions League vierkamp en vervolgens stond een CEV Cup vierkamp in Montpellier op de planning, maar daarin kwam ik vanwege een coronabesmetting niet in actie.”

Trainer/ coach Sefan Hübner: “Ook het team is verheugd over de terugkomst van Gijs, hij zal zich hier snel weer kunnen aanpassen, hij is topfit. Ik ben ook erg blij met deze oplossing voor het probleem dat we leken te krijgen op spelverdeling. Omdat het seizoen voor SVG Lüneburg pas midden januari hervat wordt heeft hij nog weer een paar weken om weer vertrouwt te raken met het team.”

Lotte Groninger verkast binnen Zwitserland.

Spelverdeelster Lotte Groninger vertrok in Zwitserland bij de rode lantaarndrager Groupe E Valtra. Haar ploeg had in het lopende seizoen nog geen wedstrijd gewonnen. Toen de gelegenheid zich voordeed de overstap te kunnen maken naar Volley Lugano, dat zesde staat en een tweede spelverdeelster zocht, pakte zij die kans.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s SVG Lüneburg en Rudy van ’t Rood.