Team de Kruijf op drempel van de finale

VoV, 22-04-2019. 6:22 uur. Conegliano heeft in de halve finale van de play-offs in Italiƫ een 2-0 voorsprong in wedstrijden genomen tegen Monza, de ploeg van Anne Buijs. Na de 0-3 uitzege was er gisteravond een 3-0 thuiswinst. Morgen staat de derde wedstrijd op het programma, dan kan Conegliano zich plaatsen voor de finale.

In de eerste en derde set kon Monza lang meekomen, maar moest bij de big point teveel prijsgeven. De openingsset ging na 16-14 en 21-16 met 25-19 naar de thuisploeg. In de derde kon de Kruijf en co. na de 21-18 doordrukken naar 25-22. In de tweede doorgang was Conegliano oppermachtig, zoals 16-6 en 21-9 aangeven.

Robin de Kruijf scoorde 13 keer, haar teamgenote Samantha Fabris werd met 18 punten topscorer. Anne Buijs stond in de derde set in de basis, nadat ze in de tweede was ingevallen. Ze scoorde 6 keer. Met 62 om 35 eigen punten was Conegliano veruit de beste.