Belgische titel voor Paula Boonstra nabij

VoV, 22-04-2019. 7:15 uur. Paula Boonstra heeft met Asterix Avo Beveren een reuzenstap naar de dertiende landstitel van haar ploeg gezet. Tegen Hermes Oostende behaalden ze de tweede zege in de best of three serie. Uit was met 0-3 gewonnen, gisteren pakte de ploeg van Boonstra een 3-1 thuiszege. Aanstaande zaterdag kan het kampioenschap in Oostende een feit worden. Kan, hoeft nog niet.

Hermes Oostende had in de eerste set nagenoeg steeds een voorsprong en ze hadden bij 22-24 maar een rake klap voor de setwinst nodig.  Echter kon de thuisploeg met drie punten op rij alsnog de zege naar zich toetrekken.  Oostende was slechts even van slag en kon een 4-1 achterstand in de tweede set veranderen in 9-12, Asterix pareerde met 15-13 maar kon niet verhinderen dat de gasten via onder andere een aantal scores van Lynn Blenckers de setstand via 20-25 op 1-1 brachten.

Hermes Oostende was het in de derde set vaak niet met de scheidsrechters eens en dat had een negatieve invloed op hun spel. Het deed een Oostende fan verzuchten “Topmatch Topploegen, maar arbitrage ????, Wat is me dat?”  Het bijzonder nerveuze spel gaf aan dat beide ploegen wisten dat de belangen in deze set groot waren. Maar marlies Janssens van Asterix Avo liet zich niet van de wijs brengen en ook Celine van Gestel en Paula Boonstra konden met hun power klappen belangrijke punten voor de 25-20 zege van Beveren maken..

In de vierde set maakte Asterix Avo de klus gedecideerd af. Een serve serie van Marlies Janssens naar de 15-6 tussenstand maakte het verschil. Paula Boonstra pakte aanvallend en serverend de nodige punten mee en met 25-13 kwam Asterix op een 3-1 zege en een 2-0 voorsprong in wedstrijden.