Team Tess von Piekartz op achterstand

VoV, 22-04-2019. 16:00 uur. Met het vertrek van Voléro Zürich naar de Franse competitie aan het begin van dit seizoen kwam er in Zwitserland een plaatsje vrij in de finale, waarop Voléro al meer dan 10, misschien wel 15 jaar, een abonnement had. Dit jaar plaatsten zich voor de best of five serie Sm’aesch Pfeffingen (met Tess von Piekartz) en Viteos NUC als finalisten. Inmiddels hebben beide teams één overwinning achter hun naam via een 3-1 thuiszege.

Thuis won de ploeg van spelverdeelster von Piekartz op 11 april moeizaam de eerste set (28-26) en was daarna in de tweede (25-18)  en vierde (25-17) een stuk sterker. Uit waren de rollen omgekeerd en kon NUC met 25-16, 25-22 en 25-20 drie van de vier sets voor zich beslissen. Bij Sm’aesch was Dora Grozer de beste puntenmaakster (45 in twee wedstrijden) en serveerde Tess von Piekartz 44 punten bij elkaar en scoorde ze ook nog 5 keer.

We weten dat de libero in een afwijkend shirt speelt, in Zwitserland heb je nog een dame in het team met een afwijkend tenue.  Een half libero shirt lijkt het, maar dat klopt niet. Ieder team heeft een speelster met een rode rugkant met groot daarop ‘TOPSCORER’, ten teken dat zij de teamtopscorer  is. Bij Pfeffingen is dat Dora Grozer. Bij NUC Tia Scambray.

De derde partij vanmiddag kende vele verrassende wendingen. Zoals in de eerste set toen Pfeffingen met 4-10, 8-13 en 11-18 achterkwam en via een serve serie van Dora Grozer, met daarin een paar aces, met 20-18 en 23-20 voorkwam. En ook het eerste setpoint kreeg bij 24-23, maar de set via twee eigen fouten na 24-24 toch nog verloor.

Ook in set twee moest Pfeffingen na de 6-11 achterstand alle zeilen bijzetten om weer in de buurt van NUC te komen. Bij 16-16 waren ze langszij en tot aan 21-21 bleef het gelijk opgaan. Pfeffingen liep uit naar 23-21, NUC kwam terug naar 23-23, waarop Grozer Pfeffingen op setpoint zette. Maar opnieuw ging het mis, via een netfout, een ace en een tweede bal score won NUC met 24-26.

Pfeffingen kwam in de derde set van een 0-4 achterstand terug en had bij 9-7 een voorsprong van twee punten bij elkaar geslagen. NUC reageerde sterk, was er bij 13-13 weer naast en bij 14-19 ver voorbij. Pfeffingen kon een serie gebruiken, Tess von Piekartz leverde die toen ze haar ploeg van 18-23 naar 21-23 serveerde. Na de time out op die stand sloeg Kyra Holt met haar 18de punt in deze partij NUC naar matchpoint, dat met een uitgeslagen 3 meter aanval verzilverd werd. Met 21-25 werd het 0-3 in sets en 1-2 in wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook Pfeffingen.