Vizier op volleybal

 

Team Eurosped legt 15 jarig talent vast

VoV, 14-11-2018. 5:28 uur. Team Eurosped heeft nu al de eerste versterking voor het nieuwe seizoen vastgelegd; het 15-jarige talent Jolien Knollema zal vanaf volgend seizoen het team uit Twenterand komen versterken. Knollema speelt nu nog bij Sudosa Desto in Assen, de koploper in de Eerste Divisie. Binnen Team Eurosped zal ze op de positie passer / loper gaan spelen.

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Knollema zich al op veel fronten ontwikkeld. Ze heeft o.a. met Oranje onder de 17 een 5e plek behaald op het Europees Kampioenschap. Verder werd ze onlangs nog Nederlands Kampioen Beachvolleybal onder 17 jaar. Inmiddels heeft ze de definitieve overstap naar de zaal gemaakt.

Hoewel ze op het punt stond om naar Amerika te gaan om voor de University van Ron Zwerver te gaan spelen, heeft ze uiteindelijk toch voor Team Eurosped gekozen. Jolien over deze keuze: ”Ik heb een aantal keren met Team Eurosped meegetraind en heb daar een ontzettend goed gevoel aan overgehouden. Ik ben er van overtuigd dat ik onder leiding van Jan Berendsen en Jeffrey Scharbaai een betere volleybalster kan worden en zo de stappen kan maken om mijn doelen te bereiken.”

“We zijn ontzettend blij dat Jolien de komende twee seizoenen voor Team Eurosped wil gaan spelen. Met haar kwaliteiten en haar enthousiasme past ze volgens de trainers Jan Berendsen en Jeffrey Scharabaai heel goed bij Team Eurosped”, aldus Diane Rademaker, bestuurslid Technische Zaken van Team Eurosped. “En hoe mooi is het om zo’n talent voorlopig voor de Nederlandse Eredivisie te behouden”.

gh @ VoV, persbericht en foto via Team Eurosped.