Team Maret Grothues dwingt vijfde duel af

VoV, 11-05-2022. 2:24 uur. Maret Grothues is er in Griekenland met Panathinaikos in geslaagd om thuis de 1-2 achterstand in wedstrijden tegen Olympiacos weg te werken en een vijfde duel in de ‘best of five’ serie af te dwingen. De thuiswedstrijd werd via de setstanden 25-23, 25-21 en 25-18 overtuigend met 3-0 gewonnen, waarmee de ploeg alle kans om de dubbel te verwezenlijken in eigen hand hield.

Panathinaikos begon supersterk aan de wedstrijd (15-8, 20-12), maar kreeg nadat ze een voorsprong van acht punten hadden opgebouwd een mindere periode die hun bezoekers in de gelegenheid stelden om hard terug te slaan. Bij 23-23 was de stand weer gelijk, met een ace verzilverde de thuisploeg het setpoint voor de 25-23 setzege.

In de tweede set moest Panathinaikos een 7-6 voorsprong prijsgeven maar kwam na 12-13 en 17-13 weer helemaal terug in de wedstrijd toen ze bij 19-16 van vier punten achter er drie voor hadden gemaakt. Olympiacos kwam echter nogmaals op voorsprong (19-21), maar ook deze achterstand pareerde Panathinaikos. De ploeg van Grothues maakte met een serie naar 25-21 de set in een keer uit.

In de derde set was er na de 9-12 achterstand in het midden van de set een hoofdrol voor onder andere Maret Grothues. De achterstand werd omgebogen naar 16-13 en 19-14, waarna de 25-18 de winst van Panathinaikos tot een feit maakte.

Panathinaikos had de betere aanvallende scores (46 om 34), de beter scorende serve (6 om 4 aces), was in de foutenlast (18 om 18) gelijkwaardig en scoorde blokkerend een puntje minder (5 om 6). Maret Grothues maakte 16 punten,

Aanstaande donderdag brengt de vijfde wedstrijd de beslissing.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website Panathinaikos.