Team Merle Baasdam gedeeld 2de in België.

VoV, 22-11-2021. 14:44 uur. Hermes Oostende heeft na de midweekse nederlaag voor de Challenge Cup tegen Liga collega Jaraco LVL Genk het zelfvertrouwen weer behoorlijk kunnen opvijzelen door een 3-0 thuiszege tegen Charleroi.

In de eerste set bleven de teams bij elkaar tot aan 19-19, de serve serie van spelverdeelster Yana de Leeuw maakte er vervolgens 25-19 van. Hermes kon in de tweede set een 7-11 achterstand wegwerken en was bij 14-14 op gelijke hoogte. Merle Baasdam nam de beslissende serveserie van 16-16 naar 21-16 voor haar rekening waarna Hermes met 25-17 won. Veel servedruk van Merle zorgde in de derde set al vroeg voor een fors verschil bij 11-3, waarna Hermes de set professioneel uitspeelde en met 25-15 won. Merle Baasdam was met 20 punten in drie sets scorend weer goed op dreef.

Loladina Zwaanswijk scoorde 9 punten. Lisa Nobel en Fanny Lafeber kregen geen speeltijd.

Asterix Avo leed thuis een 0-3 nederlaag tegen koploper VDK Gent. De ploeg van Laura Overwater, Nova Marring en Nynke Hofstede bleef per set op 20, 20 en 21 punten steken. Zij hebben in vijf wedstrijden nog maar 4 punten bij elkaar geslagen, hetgeen wel erg afwijkt van de clubhistorie van recente jaren. Nova Marring scoorde 11 punten, Laura Overwater 5 en Nynke Hofstede 2. Zij stond 1 set in de basis en had daarnaast nog invalbeurten.

Jaraco LvL Volleys won uit bij Michelbeke met 1-3. Na de verloren eerste set (27-25) leken Dagmar Boom, Kirsten Bröring en collega’s de sleutel tot succes te hebben gevonden, want in de volgende drie sets waren er per set maar 14, 14 en 13 punten voor de thuisploeg. Dagmar Boom liet 15 punten noteren en Kirsten Bröring kwam tot een totaal van 10.

VDK Gent is de ongeslagen koploper (6-18) in België. Oudegem, Oostende en Charleroi staan op 5-10, Jaraco LvL op 5-9 en dan pas volgt Asterix Avo met nog een paar teams met 4 punten uit vijf wedstrijden.

Bij de mannen in België waren er zeges voor Maaseik (vs. Achel), Menen (vs. Leuven), Gent (vs. Waremme) en Roeselare (vs. Aalst).

Bij Roeselare scoorde Michiel Ahyi 28 keer, hij haalde een aanvallend scoringspercentage van 68%, Stijn van Schie had invalbeurten, hij scoorde niet. Bij tegenstander Aalst liet Robin Overbeeke 22 punten noteren (47%). Bij VDK Gent kwamen de punten onder andere van Jente de Vries (9 keer) en Chris Ogink (6 keer). En voor Achel liet Tim Smit 13 punten noteren, Dion Verweij kwam tot 9 treffers. Spelverdeler Sam Gortzak had een invalbeurt.

Maaseik kon na de 1-1 (20-25, 25-21) met 23-25 en 20-25 de winst binnenhalen. Menen volgde hetzelfde scenario, verloor de eerste set (25-22) en pakte toen met 25-27, 18-25 en 21-25 de winst. Gent was in drie sets klaar. Waremme kreeg 17, 19 en 23 punten mee. En bij Roeselare ging de eerste set met 25-20 naar de ploeg van Ahyi, daarna moest het verliezend team steeds met 22 punten genoegen nemen. De derde set was voor Aalst.