Eerste nederlaag voor Le Cannet en Tessa Polder

VoV, 22-11-2021. 14:50 uur. Voor Le Cannet, de ploeg van midspeelster Tessa Polder is er na negen overwinningen op rij een eind gekomen aan de ongeslagen status in dit seizoen. Uit bij Nantes werd met 3-2 verloren. Nantes kon in de vierde set met 25-23 de tiebreak afdwingen en pakte daarna met 16-14 de zege.

In de vierde set kon Le Cannet de 24-20 achterstand nog tot 24-23 inlopen, daarna maakte Nantes de set af. In de tiebreak wist Le Cannet het matchpoint op 13-14 niet te verzilveren, waarna Nantes na de gelijkmaker de beslissende punten voor de winst liet noteren. Polder scoorde 5 keer.

St. Raphaël won uit bij France Avenir 2024 met 1-3. Je zou kunnen zeggen wat Team 22 in Nederland is met het oog op de WK 2022, France Avenir in Frankrijk is met het oog op de olympische spelen in Parijs in 2024. De Franse talenten wonnen de derde set met 27-25 in de andere kregen ze 19, 11 en 23 punten mee. Lynn Blenckers speelde niet.

Paris St. Cloud van Kirsten Knip leed in de Lichtstad een 2-3 nederlaag tegen Mulhouse, dat in de Duitse Kimberly Drewniok haar topscorer had met 20 punten. Knip was foutloos op de servepass. Een betere score op de eigen punten (82 om 80) werd door de 30 om 23 foutenlast tenietgedaan. De 2-1 achterstand in sets kon Mulhouse met 21-25 en 9-15 naar een zege ombuigen.

Le Cannet is nog wel koploper (10-27), St. Raphaël staat vijfde met 10-18 en Paris is de nummer zes in de stand met 10-17.

Chaumont van Fabian Plak won thuis met 3-1 van Poitiers. Plak haalde een aanvallend scoringspercentage van 82% en scoorde drie blokpunten. Hij maakte totaal 13 punten. Na de 24-26 in de eerste set kreeg Poitiers in de volgende sets 22, 21 en nogmaals 22 punten mee.

Tours is met 8-22 koploper in Frankrijk, Chaumont staat derde met 8-19.