Rivo Rijssen wint onverwacht in Apeldoorn

VoV, 22-11-2021. 15:05 uur. Afgelopen zaterdag speelde Rivo Rijssen dames 1 de lastige uitwedstrijd tegen Dros Alterno dames 1. Zou het opnieuw een wedstrijd worden zonder kansen zoals tegen andere topteams tot nu toe of kunnen we nu een keer bijblijven en misschien zelfs wel een stuntje uithalen? De selectie fit en gecompleteerd door libero Kim Borkent en P/L/dia Trijntje Verbeek uit dames 2. Zo zijn we toch nog met een mooi aantal in een lege zaal aanwezig.

Set één. Rivo speelt een degelijke set in dezelfde opstelling als vorige week met Famke en Floortje op P/L, Evita en Suzan als dia en spelverdeler en de middens Maaike en Maud. Uiteraard stofzuigt Annemiek het achterveld weer schoon als libero. Ondanks het goede spel van Rivo is loskomen van Alterno is er niet bij maar dat we bijblijven vinden we al heel fijn. Als de twintig is gepasseerd dan beginnen we uiteraard ook aan setwinst te denken en doordat we gewoonweg goed blijven spelen en voldoende druk houden op Alterno lukt dit ook. 23-25. Set 1 binnen.

Set twee geeft eigenlijk eenzelfde beeld. Lange tijd gaan de teams gelijk op, Rivo gaat zelfs met voorsprong de “big points” in maar krijgt het aanvallend niet meer voor elkaar de punten te scoren. Dan doet Alterno dat natuurlijk wel een die sluiten deze set dan ook winnend af. 25-22. Stand weer gelijkgetrokken.

In set drie gaat het dan helemaal mis bij Rivo. Alterno gaat met een sneltreinvaart op weg naar de tweede setwinst. Patrick en Sander proberen het tij te keren door veel wissels en die hebben toch hun uitwerking. Lieke komt het spel verdelen, Susan Schepers komt de aanval versterken aan de buitenkant, Lina helpt ook een belangrijk handje met wat lekkere aanvalspunten en Kim lost Annemiek uitstekend af. De Alterno trein komt niet tot stilstand maar wordt wel van Intercity tot stoptrein gedwongen. De setwinst is ver weg maar de wissels hebben Alterno nog even extra aan het werk gezet terwijl de “basis” even rust heeft gekregen in lijf en hoofd. 25-17 voor Alterno

Deze nuttige wissels mogen na deze set weer aan de kant plaatsnemen behalve Susan Schepers. Die blijft aan de buitenkant staan doordat ze er aanvallend wel heel lekker doorkwam in set drie. De 4e set is heel duidelijk voor Rivo. Er staat vanaf het begin een lekkere voorsprong op het (livestream) scorebord. Het team straalt degelijkheid uit en aanvallend is met name Susan weer erg op dreef en niet te stoppen deze set. Dit resulteert in een idem setstand als de derde maar dan in het voordeel van Rivo. 17-25. Alles dus weer gelijk, allebei een punt en nu de strijd om de winst en het tweede punt.

Rivo trekt met dezelfde speelsters ten strijde in deze vijfde set en kan direct de lijn doortrekken van de goede vierde set. Direct een voorsprong gepakt en deze ook de hele set behouden. Aan het einde van de set richt Alterno zich echter op en weet bij 14-14 weer langszij te komen. Vanaf dat moment wordt het stuivertje wisselen, is het bijzonder spannend en krijgen de kijkers “waar voor hun geld”. Rivo behoud echter wel het initiatief maar het duurt uiteindelijk tot 18-20 voordat de wedstrijd is beslist. Wat een spanning en wat fijn dat het nu eindelijk is gelukt om winnend af te sluiten tegen één van de topteams van de topdivisie.

Een vermelding waard zijn de (onopvallende) invalbeurten van Stephanie de Bruin. Daar waar ze op papier staat als diagonaal viel ze vandaag af en toe in op de middenpositie. Zonder veel wedstrijdpunten en wedstrijdritme dit seizoen werd ze er op 18-18 in de laatste set ingebracht voor de serve. Deze twee uitstekende serves brachten Alterno voldoende in problemen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Stephanie is daarmee een mooi voorbeeld van er altijd zijn, nooit klagen, keihard trainen en wanneer het van je gevraagd wordt er dan “gewoon” staan.

Volgende week staat in de Reggehal de wedstrijd tegen het tweede team uit Sneek op het programma. Sneek staat weliswaar laatste maar daardoor is die wedstrijd minstens zo belangrijk. In deze “potjes” moet je de punten halen en kun je de handhaving veiligstellen. Deze week weer hard trainen zodat we er zaterdag weer klaar voor zijn. We gaan ervoor zorgen dat er een livestream aanwezig is zodat u ons weer kunt zien shinen op TV vanaf 16.30 uur.

gh @ VoV, verslag van Rivo Dames 1. Foto’s Jan van den Noort.