Vizier op volleybal

 

Team Tim Smit in finale Coupe de France

VoV, 07-02-2018. 6:00 uur. Gisteravond werden de halve finales voor de Franse beker gespeeld met daarin de nodige Nederlandse inbreng. Zoals bij Poitiers vs Tourcoing waar de teams van Thomas Koelewijn en Tim Smit tegenover elkaar aan het net stonden. De ploegen staan op de ranglijst met twee puntjes verschil in het voordeel van Tourcoing op de vierde en vijfde plaats.

Het werd ook een bijzonder spannende wedstrijd, waarbij vier van de vijf sets met twee punten verschil beslist werden. Alleen de eerste set was er met 17-25 duidelijk voordeel voor Tourcoing. De 25-23 en 24-26 maakten 1-2, Poitiers kon de stand daarna met 26-24 gelijk trekken. In de tiebreak kwamen ze echter weer net tekort, met 16-18 was het finale ticket voor Tourcoing.

Bij Chaumont vs Nantes Rezé bleef een stunt van de ploeg met Robin Overbeeke, Floris van Rekom, Michael Parkinson en libero Dirk Sparidans uit. Tegenstander Chaumont, de nummer twee in de stand, had het alleen in de derde set lastig tegen de nummer negen. Nantes Rezé lukte het bijna om er nog een vierde set uit te slepen, maar met 29-27 ging dat dus net niet door, nadat de eerste twee sets met 25-18 en 25-20 verloren waren gegaan.

De finale om de Coupe de France wordt op 10 maart in Parijs gespeeld.

gh @ Vizier op Volleybal.