Teams de Kruijf en Daalderop één en twee in Italië

VoV, 08-11-2021. 10:16 uur. In de Italiaanse Serie A1 blijft Conegliano de zeges aan elkaar rijgen, al zijn de overwinningen van de laatste weken minder imponerend. Tegen Busto Arsizio werd gisteren een 3-2 winst geboekt, na vorige week de tweede tiebreakzege achter elkaar.  Met 25-23 in de vierde set kon de ploeg van Robin de Kruijf een nederlaag buiten de deur houden, daarna waren ze met 15-11 de betere ploeg in de tiebreak.

Egonu scoorde 30 keer voor Conegliano, Alexa Gray kwam tot 28 punten voor Busto A. De Kruijf liet er 14 noteren. Ze haalde een aanvallend scoringspercentage van 71%. In de tweede set hielp Conegliano de tegenstander met 13 scores voor hen aan de 20-25 zege, de derde haalden de gasten op eigen kracht met 21-25 binnen.

Novara, met twee invalbeurten voor Nika Daalderop waarin ze één keer scoorde, won met 3-1 van Cuneo, waar Marrit Jasper vier sets in de basis stond en 12 punten liet noteren. De 16, 18 en 14 punten van Karakurt, Washington en Herbots maakten het verschil.

Firenze won met 3-0 van Casalmaggiore. Na 25-17 en 25-18 kostte het de nodige moeite om de winst in drie sets binnen te halen getuige de 27-25 in de derde set. Yvon Beliën scoorde 11 keer, Jolien Knollema had tijdens een invalbeurt 2 keer succes.  Het verschil werd o.a. gemaakt met 11 om 1 blokpunt.

Perugia, de rode lantaarndrager in de Serie A1, verloor thuis met 2-3 van Bergamo. Nadat de gasten de 2-1 via 22-25 hadden weggewerkt lukte het Perugia niet meer om de vijfde set voor de winst mee te doen. Met 6-15 ging de zege naar de gasten.

Bongaerts stond vijf sets op spelverdeling en scoorde 5 keer. De 28 punten van Diouf en 24 van Guerra waren niet genoeg voor de zege, voornamelijk omdat de foutenlast van 34 om 18 het voordeel in eigen score nagenoeg tenietdeed.

Verder won Chieri met 3-0 (20, 20, 17) van Roma en verloor Scandicci met 1-3 van Monza. Lippmann (17 punten) en Pietrini (14 punten) waren de beste schutters voor Scandicci, bij Monza ging die eer naar Stysiak (23) en Danesi (13). Vallefoglia won met 3-2 van Trentino via 23-21 in de vijfde set. Kosheleva maakte 25 punten voor de thuisploeg, de gasten hadden in Piani met 27 punten hun topscorer.

Na 6 wedstrijden staat Conegliano op de eerste plaats met 16 punten. Dan volgend Novara (2de) met 14 punten, Firenze (4de) met 12 punten, Cuneo (11de) met 5 punten en Perugia (14de) met 4 punten.

Bij de mannen speelde Niels Klapwijk met Ravenna tegen Modena van Maarten van Garderen en Nimir Abdel -Aziz. Met 19-25, 17-25 en 25-27 ging de winst naar Modena. Van Garderen kreeg geen speeltijd, Abdel-Aziz scoorde 10 keer en Niels Klapwijk was met 17 punten de succesvolste Nederlander in dit duel.

Perugia won met 3-0 (12, 21, 18) van Trentino. Thijs ter Horst kwam niet in actie voor Perugia.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV, Jolien Knollema.