Dash wint wedstrijd met 2 gezichten

VoV, 08-11-2021. 10:09 uur. Zaterdag 6 november gingen we richting Apeldoorn om een wedstrijd te spelen tegen Dros-Alterno DS 2. Ze stonden met 1 puntje boven ons dus we waren gebrand om deze wedstrijd wat punten te pakken en mee te nemen naar Vorden.

Aangekomen in de hal moesten we lang wachten want een wedstrijd voor ons was nogal uitgelopen. Ingekakt en koud begonnen we uiteindelijk een half uur later dan was gepland, aan onze warming-up. Nog steeds ijskoud, begonnen wij aan de eerste set, fysiek waren wij er zeker, maar daar is ook alles mee gezegd. Veel eigen fouten, waaronder slechte service pass en we speelden met wat gespannen hoofdjes, nee deze set was niet best! Ook over de tweede set valt weinig te zeggen…. 2-0 achter!

Maar dit moet toch gewoon kunnen hadden we van tevoren gezegd? Dan maar voor een vijfde set… Er moest duidelijk wat anders. De service druk moest beter zodat zij minder lekker in het spel zouden komen. Maud, die vanuit dames 2 ons weer kwam versterken, werd eind tweede set gewisseld voor de service en ook de derde set mocht zij beginnen. Met ook een wissel van Pien en Lot qua posities binnen het veld begonnen we de derde set sterk! De service was duidelijker beter en ook aanvallend kwamen we er goed doorheen. Met wat slimme balletjes en goede verdediging wonnen we de derde set met 11-25.

Met een dikke set winst van de derde set begonnen we ook sterk aan de vierde set, we gingen door met waar we de derde set mee zijn geëindigd. Veel plezier aan onze kant en laten zien waar we goed in zijn. Hupss setwinst met 17-25.

Een vijfde set dan maar, dan zeiden we na de 2-0 achterstand, en gelukkig doen we dat dan ook! Met een voorsprong wisselden we al snel van kant. Met een goede service serie van Pien waren we al snel aan het einde van deze set! Hadden zij er geen zin meer in of waren wij de laatste 3 sets gewoon veel beter? Geen idee! Deze laatste set wonnen we met 5-15!

Een wedstrijd met 2 gezichten dus! Zijn we blij met 3 punten of kon dit achteraf gezien veel beter? Al met al hebben wij de 3-2 winst meegenomen naar ons mooie dorpje Vorden.

Wij gaan de aankomende week weer volop trainen want we spelen zaterdag 13 november tegen TiMaX/DeVoKo D1. Zij staan momenteel op plek nummer 2! Dit beloofd een pittige wedstrijd te worden, maar jullie komen ons allemaal aanmoedigen toch? Daarna staat er namelijk een glow in the dark party op de planning! Dus kom zaterdag 13 november om 18.00 uur in de Sporthal.

gh @ VoV, verlag van  Ismay Jansen, Dash Vorden. Archieffoto idem.