Teams (m) vechten elkaar de Top 4 uit.

VoV, 21-02-2021. 4:00 uur. Sliedrecht Sport had vijf sets nodig, na een 2-0 achterstand, om bij RECO/ ZVH tot winst te komen, Bielderman Koetsier/ SSS wist de volle buit in Barneveld te houden tegen ComputerPlan VCN en Taurus deed goede zaken door in vier sets TTP in eigen huis zonder punten achter te laten.

RECO ZVH vs. Sliedrecht Sport kende na twee sets, waarin de thuisploeg 25-19 en 25-21 op 2-0 was gekomen, een spannende ontknoping in de derde doorgang. Daarin ging het om winst in drie sets of de kans voor de bezoekers om de wedstrijd te verlengen. Na de 18-18 liep Sliedrecht uit naar 18-22, ZVH kwam op setpoint tegen bij 20-24 nog terug naar 23-24, maar zag de set vervolgens met 23-25 verloren gaan. De ruime 18-25 en 8-15 beslisten tenslotte het duel in het voordeel van de gasten.

Sliedrecht had aanvallend de betere scores (52 om 58). Maakte ook meer aces (7 om 10), maar scoorde blokkerend één puntje minder (11 om 10). Bart Yark (19) en Tom Koops (18) maakten bij Sliedrecht de meeste punten. Benjamin Parkinson (15) werd bij ZVH de topschutter.

Bielderman Koetsier/SSS vs. ComputerPlan VCN eindigde in 3-0 via de setstanden 25-19, 25-22 en 25-20). SSS bevestigde met deze overwinning dat ze de laatste weken in goede vorm zijn, ze ruilden met drie overwinningen de laatste plaats in voor een plaats op de drempel van de Kampioenspoule.  ComputerPlan VCN was na VoCASA en Taurus de derde ploeg die zonder punten bleef tegen de ploeg uit Barneveld.

In sporthal De Meerwaarde was de thuisploeg eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal de baas binnen de lijnen. VCN was, op een aantal keren met een minimale voorsprong na, nagenoeg de hele wedstrijd in de achtervolging. Het verschil werd voornamelijk gemaakt door de foutenlast van de gasten (17 om 28), want in de eigen score was het verschil maar drie punten (47 om 43), waarbij aces en blok vier punten voordeel opleverden en de aanval één puntje nadeel.

Robin Boekhoudt (12) en Cas Abraham (11) namen bij SSS de meeste punten voor hun rekening, bij VCN waren dat Tom van Reeuwijk en Matthew Immers, die beiden 12 keer scoorden,

Talentteam Papendal verloor in Ede met 1-3 van Taurus via de setstanden 22-25, 25-15, 21-25 en 17-25.

Taurus won de eerste set ruim, nadat het in het middendeel bij 16-15 voor TTP nog op achterstand stond. In de tweede set werden ze door TTP resoluut aan de kant gezet, 13-3 en 18-4 waren tussenstanden die er niet om logen.

Het herstel kwam in de derde set, een aanvankelijke voorsprong van 9-12 had TTP bij 18-18 weggewerkt, tegen de serie naar 19-22 hadden ze geen verweer meer. Waarna de vierde set met overmacht door Taurus werd gewonnen. Via 4-13 en 14-20 werd het een revanche set voor de nederlaag in de tweede.

Opvallend dat TTP op alle scorende onderdelen de betere was. Een plus van één punt hadden ze op serveaces en in de aanval, blokkerend waren ze vijf punten beter. De foutenlast deed hen de das om, ze scoorden 11 keer vaker voor Taurus, dan dat ze punten terugkregen.

Martijn Brilhuis (TTP) werd met 23 punten topscorer van de partij. Bij Taurus maakte Dylan Boerefijn er 16.

• ZVH 8-5

Vanmiddag komt SSS nogmaals in actie. Ze spelen dan uit bij TTP. Een hernieuwde driepunter brengt hen in de Top 4. Taurus sluit volgende week af tegen Sliedrecht Sport. Dat kon zomaar de allesbeslissende wedstrijd worden, waarbij we SSS niet moeten vergeten. Zij spelen hun laatste duel uit tegen ZVH en zijn, als ze vanmiddag winnen,  zeker nog niet uitgeschakeld voor de Kampioenspoule.