Winst voor Apollo, Sliedrecht, Eurosped en Sneek

VoV, 20-02-2021. 18:46 uur. Het was vanmiddag de middag van aanhaken of (voorlopig) afvallen in de Eredivisie dames. Van de kansen in eigen hand houden of van een steekje laten vallen.

Sliedrecht Sport kon tegen VCN als tweede het startbewijs, Apollo 8 heeft het eerste, voor de kampioenspoule claimen, Eurosped en Sneek konden de kansen op het derde en vierde ticket in zicht houden en VCN, dat uit bij Sliedrecht speelde, had ook de mogelijkheid om met een stuntzege nog volop in de race te blijven. En Regio Zwolle Volleybal was de zeer geïnteresseerde toeschouwer bij dit alles.

Aanhaken of (voorlopig) afvallen, dat was de inzet deze zaterdag middag, wedstrijden die beslissend konden zijn voor een succesvol of een teleurstellend regulier seizoen.

Sliedrecht pakte het ticket, Eurosped en Sneek pakten belangrijke puntjes, VCN bleef met lege handen en Apollo bleef na winst bij TTP koploper.

TTP vs. Apollo 8. Apollo 8 maakte het verschil op de ranglijst (1ste t.o.v. 6de) en het verschil in punten na zes wedstrijden (16 t.o.v. 8) duidelijk waar in de uitslag. Het werd een 0-3 zege voor de ploeg uit Borne. Via de setstanden 22-25, 11-25 en 23-25.

Na de 10-16 in de eerste set kon TTP terugkomen tot 20-21 voordat Apollo het winnende slotoffensief inzette. Tess de Vries scoorde het winnende punt. In set 2 was er voor TTP geen houden aan. Apollo stond vlot op tien punten voorsprong (via 1-5 en 2-11 naar 4-14) en bleef op alle fronten de baas. In de derde set ging het vanaf 9-9 tot 19-19 gelijk op, daarna trok Apollo een gaatje van drie punten (19-22) en hield dat verschil vast.

Rianne Vos won dus de wedstrijd van zus Iris, persoonlijk had Iris met 14 om 12 eigen punten de betere score.

Eurosped vs. FAST. Een treffen van twee teams die Eurosped als sponsor hebben, waarbij de ploeg uit Vroomshoop de sponsornaam als teamnaam heeft. En uiteraard was het in Vroomshoop ook een weerzien met libero Susanne Kos, die tot en met vorig seizoen het Eurosped tenue droeg. De uitgangspunten waren helder en duidelijk, Eurosped moest gewoon driepunten pakken, FAST had geen uitzicht meer op de kampioenspoule. “Lekker ballen, beter worden en plezier hebben” daar zal het bij de gasten zo ongeveer op neerkomen, zonder druk van het moeten!

Na de redelijk makkelijk met 25-19 gewonnen eerste set, na 19-13 werd het nog even spannend toen FAST tot 22-19 terugkwam, pakte Eurosped ook de tweede set. Daarin ging het al iets moeizamer. Pas na 20-19 maakten ze het verschil voor de 25-21 winst.

FAST dat met Veerle van den Heuvel en Lara Hendricks makkelijk scorende speelsters had kwam in de derde set terug in de wedstrijd. Van 14-15 liepen ze uit naar 14-22 en wonnen met 21-25. In de vierde set leken ze bij 17-20 op een tiebreak af te koersen, de serveserie van Evie van Kerkvoorde bracht Eurosped naar 23-21, met scores van Dagmar Boom en een ace van Eline Geerdink pakten ze vervolgens de 25-23 winst.

Sliedrecht Sport vs. Laudame Financials VCN. Sliedrecht Sport was in de tweede set snel klaar met VCN, die set pakten ze met 25-10, nadat ze de eerste met 25-20 hadden gewonnen. VCN kwam sterk terug en wist via 23-25 de wedstijd levend te houden. En in de vierde set denderden ze door naar een 8-15 voorsprong. Bij 15-20 en 18-22 lonkte de tiebreak. Maar met een serie van zeven punten draaide Sliedrecht de score naar haar voordeel om en won met 25-22 en dus met 3-1.

Elles Dambrink scoorde 20 punten voor VCN, bij Sliedrecht kwam Christie Wolt tot 16 treffers.

VC Sneek vs. Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 moest volgens ranglijstjournalistiek een dikke zege voor de thuisploeg opleveren. Set-Up is nog zonder zege en VC Sneek heeft de punten keihard nodig om zicht te houden op de kampioenspoule. In de eerste (25-15) en derde (25-8) ging die stelling ook op, in de tweede boden de gasten goed weerstand, kwamen van ruime achterstand (12-6, 15-17) terug naar 20-17, maar kwamen daarna in de finale toch tekort om een setje mee te pakken.

Britt Schreurs werd bij Sneek de meest scorende speelster met 12 punten.