Vizier op volleybal

 

Heva VcV vrijwillig terug naar Promotieklasse

VoV, 20-02-2021. 12:59 uur. Heva VcV D1 kwam vanaf 2015 uit in de Eerste Divisie met een team dat voornamelijk gevormd door speelsters uit eigen opleiding, aangevuld met speelsters uit de regio.

Tijdens de inventarisatie voor het seizoen 2021-2022 gaven meerdere speelsters aan het volleybal te willen minderen, vanwege blessures, werk of andere legitieme redenen. Hierdoor bleef er een zeer krappe selectie over. Reden voor het bestuur, de technische commissie en de trainers van dames 1 om uiteindelijk te besluiten Heva VcV in seizoen 2021-2022 niet meer uit te laten komen in de Eerste Divisie maar de stap terug te doen naar de Promotieklasse.

Vijf à zes speelsters gaven te kennen te willen stoppen en met de resterende zes was er onvoldoende niveau, aangevuld met speelsters uit de eigen opleiding voor een verlenging in de Eerste Divisie. In feite waren er twee opties, speelsters van buitenaf benaderen of een paar stapjes terug te doen.

Heva VcV heeft voor de laatste mogelijkheid gekozen en zal een nieuw dames 1 gaan vormen, dat dus in seizoen 2021-2022 uit zal komen in de promotieklasse. Vanuit deze klasse wil Heva VcV gaan bouwen met een nieuw team. Vooreerst zijn uit de eigen opleiding Zoë Ticheloven en Emy Teerink aan de selectie toegevoegd. Zij zullen de vertrekkende Merel Peters en stoppende Iris Rusink (vanwege blessures) vervangen. Trainer/ coach Wouter Jansen en zijn assistente Margriet van Kempen gaan de nieuwe uitdaging met veel enthousiasme aan.

gh @ Vizier op Volleybal. bron nieuwsbrief VcV. Foto Jan van den Noort.