Teams von Piekartz en Selinger in finale

VoV, 11-04-2018. 6:10 uur.  Via twee 3-0 zeges in eigen huis heeft Pfeffingen (foto) na de 3-2 uitnederlaag in het eerste duel tegen Düdingen de finale om de landstitel in Zwitserland gehaald. Tegenstander daarin wordt Voléro Zürich van Avital Selinger, dat in twee wedstrijden (twee keer 3-0) afrekende met Schaffhausen.

In de uitwedstrijd gaf Pfeffingen een 0-2 voorsprong weg, Düdingen kwam met de setzeges 25-21 en 25-23 er eerst naast om vervolgens met 15-7 keihard toe te slaan.  Hetzelfde scenario doemde in de tweede halve finale partij op toen de ploeg van teamcaptain Tess von Piekartz thuis met 2-0 voorkwam (25-17, 25-13) maar in de derde set de beslissende treffer maar niet gescoorde kreeg, nadat ze een 18-22 achterstand hadden weggewerkt. Dat duurde tot 30-29 voordat het raak was en er zekerheid over een derde wedstrijd was.

Dat duel werd meteen de volgende dag gespeeld, 24 uur nadat de vorige beslissing gevallen was. Met een prima op dreef zijnde von Piekartz, die haar aanvalsters Storck en Walch telkens weer op maat bediende, werd de eerste set met duidelijk verschil (25-18) gewonnen.

In de tweede set liep Pfeffingen naar 11-3 uit en nam op geen enkel moment gas terug, waardoor er aan het eind van de set een 25-10 zege op de borden stond. In de derde set maakte Pfeffingen er een demonstratie partij van. Het was een eenzijdige vertoning, waarbij de ploeg uit Basel heer en meester was. Via 16-7 werd de set met 25-17 en dus de wedstrijd met 3-0 gewonnen.

De best of five serie tegen Voléro begint op 14-04 aanstaande, Pfeffingen heeft het eerste thuisvoordeel, en krijgt een vervolg op 18-04 en 20-04. Afhankelijk van de stand gaat het op 25-04 en 27-04 dan nog weer verder.