Telecombinatie / NVC bekert verder

_MG_4197

Zaterdag 12 september stonden de eerste officiële wedstrijden op het programma voor het eerste herenteam van Telecombinatie / NVC. Eens kijken hoe het team van Floris van Harsselaar, Mark Meuleman en Emile Hegeman er voor staat. In dit voorbereiding zijn er veel oefenwedstrijden afgewerkt en bleek dat het team constanter moet gaan presteren.

De selectie bestaat dit jaar uit 13 spelers met als blijvers; Martijn Geerars en Rolf ’t Jong als spelverdelers; Vincent van der Meer (c), Luc Lappee, Sander Schoorl en Laurens Bout als hoekspelers; E. van Groenenberg, Valentijn Pinkse als mid; Saisun Kandiah als libero. Terug na weggeweest is Hans Marien voor de mid. Nieuw zijn Rik Meuleman en Noah Aerts als hoekspelers en verder nog Ingmar Limburg als mid. Afgelopen zaterdag mocht de ploeg afreizen naar Waspik voor twee bekerduels tegen Forza SD en Atak ’55.

Forza SD vs Telecombinatie / NVC.

Luc begon deze set op de diagonaal, waardoor Noah en Vincent als passer loper begonnen. Valentijn en Evan startten als mid, Martijn opereerde i n de rol van spelverdeler en Saisun speelde als libero! Het spel was goed en verzorgd en de ploeg van Floris van Harsselaar stond al snel enkele punten voor. Toch werd het einde van de set spannend, want Forza SD kwam gedurende deze set beter in hun spel en bij 21-21 was de stand gelijk. De side – out werd over een weer gescoord, maar bij 28-27 kon Forza doordrukken wat resulteerde in een 29-27 verlies.

Een kleine tactische aanpassing moest inde tweede set zorgen voor meer rendement. Luc en Vincent wisselde van positie. En dat pakte goed uit. Forza was de grip kwijt in deze en Telecombinatie / NVC  kwam al snel om een grote voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en deze set werd met 17-25 eenvoudig gewonnen. Set drie werd een kopie van de tweede. NVC  speelde met flair en overtuiging en al snel werd ook deze set in hun voordeel  afgerond

Met goede moed werd er begonnen aan de vierde set. Helaas werd Noah aan de kant gehouden vanwege de pijn aan zijn knie. Laurens kwam erin voor hem en ging op de diagonaal spelen, waardoor Vincent weer terug ging naar de passer loper positie. NVC  begon deze set niet zo goed als de voorgaande twee. De strijd ging gelijk op, maar rond de twintig keek NVC  tegen een 20-17 achterstand aan. Toch wist het team zich naar 23-23 terug te knokken. Uiteindelijk moest deze set toch worden ingeleverd 27-25.

Het stond 2-2 in sets, er moest dus een 5e set komen voor de beslissing in deze wedstrijd. Met dezelfde mannen werd er begonnen. Coach Floris kwam gedurende deze set binnen en kon meteen aan het werk. Een gelijk opgaande strijd leverde een 8-7 veldwissel op in NVC voordeel. Op 14-13   werd Rolf ingebracht voor Laurens. Rolf verdedigde bal en na een korte rally besliste NVC  de wedstrijd met 13-15 en dus een 2-3 overwinning.

Telecombinatie / NVC  vs  Atak ’55

In deze wedstrijd begon Laurens weer op de diagonaal, Luc en Vincent als passer loper, Evan en Valentijn als midden, Saisun weer als Libero en Martijn als spelverdeler. Telecombinatie/NVC  merkte al gauw dat deze tegenstander een stuk sterker was dan de vorige. Wat wissels konden het tij niet keren en de eerste set werd dan ook met 19-25 verloren.

De tweede set moest anders. Na een tactische omzetting begon Rolf op spelverdeling en Rik als passer loper. Iedereen speelde in zijn taak en met erg goed  volleybal werd deze set met 25-12! gewonnen. Op goede moed naar de derde set. Atak’55 was ook weer bij de les en de wedstrijd ging tot 15-15 gelijk op. Verkeerde inschattingen in spelverdeling en pass leidde tot een duidelijke voorsprong en NVC  was de weg kwijt. Atak’55 won de belangrijke derde set met 19-25.

De strijd werd echter niet opgegeven door Telecombinatie / NVC  en met goed spel werd aan de vierde set begonnen, wat leidde tot een 15-8 voorsprong. Een geïrriteerde tegenstander kreeg het aan de stok met de tweede scheidsrechter wat leidde tot een hoop onrust, een gele en een rode kaart.

Het jonge NVC kon het goede spel niet vasthouden, maar kwam toch op een 23-20 voorsprong. Een bal die door Atak ’55 een meter over het blok werd geslagen werd touché aangegeven door de thuisvlagger en de overigens tot dan goed fluitende scheidsrechter nam deze partijdige beslissing over. Zo werd het 23-21 in plaats van 24-20.  Op 24-23 werd tot overmaat van ramp een opzichtige netfout van Atak ’55 niet als zodanig beoordeeld, wat leidde tot 24-24. Telecombinatie/NVC  kwam deze tegenslagen niet meer te boven en verloor met 25-27.

Na afloop van de wedstrijden vroeg ik aan coach Floris en manager en Emiel wat ze er van vonden. Een trotse technische staf baalde natuurlijk van de laatste set. Maar had zeer goed volleybal gezien van hun jeugdige ploeg. Komende tijd werken aan meer stabiliteit, want als dit team geconcentreerd en gedreven de taken uitvoert kunnen ze wel erg goed volleyballen. En ik moet zeggen dat dit klopt, want ik heb twee fantastische wedstrijden gezien waar de energie van Telecombinatie / NVC vanaf spatte

Komende zaterdag 19 september speelt NVC  tegen US uit Amsterdam in de eigen sporthal Merwestein, aanvang 17.30 uur. Houd je van gedreven en fanatiek volleybal dan zie ik jullie zaterdag.

(Bekerverslag van Erik van de Weide, Telecombinatie / NVC. Foto Rudy van ’t Rood)