Ter Horst met Perugia op 1-0 achterstand

VoV, 15-04-2021. 6:26 uur. In de Italiaanse titelstrijd, een best-off-five serie tussen Perugia van Thijs ter Horst en Civitanova, leed de ploeg van de Nederlandse international thuis een 1-3 nederlaag. Na de 23-25 en 25-22 won Civitanova met twee keer 20-25 de eerste slag. Of die de hoofdprijs waard is moet in het vervolg nog blijken.

Ter Horst stond de eerste drie sets in de basis en had in de vierde een invalbeurt. Totaal scoorde hij 9 keer, onder andere via een aanvallend scoringspercentage van 44%.

In de openingsset maakte Civitanova het verschil na 20-20, de 20-22 brachten ze naar de finish. In set twee werd het na 21-15 bij 22-20 nog weer spannend. De aansluitende treffer kreeg Civitanova niet op het scorebord, dat lukte nog wel bij 23-22, maar verder kwamen ze niet.

In de derde set hadden de gasten bij 12-17 een ruime voorsprong, die ze via 17-21 in winst veranderden.  In de laatste set kwam Perugia uit een 13-19 achterstand nog terug naar 20-21, de serie van vier maakte vervolgens een eind aan de set en de wedstrijd.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.