Blenckers en Boonstra winnen inhaalduels

VoV, 15-04-2021. 6:22 uur. In de Franse Eredivisie werden gisteravond de inhaalduels wegen corona-uitstel uit de 17de speelronde van Saint Raphael (Lynn Blenckers) en uit de 26ste speelronde van Paris St. Cloud (Paula Boonstra) ingehaald. Beide teams met Nederlandse inbreng behaalden een zege, mede door hun Nederlandse inbreng. Blenckers scoorde namelijk 13 keer en Boonstra was als topscorer bij het duel met subtopper Cannes goed voor 28 punten.

Saint Raphael won met 3-1 van Venelles. Na twee sets was er in de stand en de score evenwicht. Via 25-20 en 20-25 was elk team een keer met vijf punten verschil de betere. Dat werd in de derde set wel anders, daarin bleef het tot ver boven de reguliere eindstreep spannend. Venelles kreeg na 23-22 vijf keer de kans om de set in hun voordeel te beslissen toen ze achtereenvolgens bij 23-24 tot en met 27-28 op setpoint kwamen. Toen ze geen van die mogelijkheden wisten te benutten maakte de ploeg van Blenckers er met een serie van drie punten hun set van voor de 2-1 stand.

In de vierde set kantelde het voordeel na 10-13 en 13-13 naar de ploeg van Blenckers. Via 19-16 en 23-19 pakten ze met 25-20 de 3-1 winst.

Saint Raphael staat met 36 punten uit 27 wedstrijden op de 10de plaats. Venelles is de nummer acht in de stand.

Paris St. Cloud vocht met RC Cannes een vijfsetter uit. Daarin leverde Paula Boonstra met haar 28 punten een belangrijke bijdrage in de winst. Haar ploeg maakte een 0-1 achterstand met 25-23 ongedaan. Na 11-11 in die set had haar ploeg gedurende de hele set een gering voordeel dat tot aan het eind werd vastgehouden. Via 25-20, waarbij het eerste gaatje na 6-9 achter werd geslagen bij 13-10 en 16-12, kwam Paris op een 2-1 voorsprong.

Cannes maakte dat met 23-25 ongedaan. De inhaalmanoeuvre van Paris na een 15-20 achterstand stopte bij 23-23. In de tiebreak werd met 8-4 van speelhelft gewisseld, Paris liep uit naar 11-5 en won afgetekend met 15-8.

Paris St. Cloud bezet met 32 punten uit 25 wedstrijden de 11de plaats in de ranglijst. Cannes staat 5de.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Michael Toffolo (Blenckers) en JLA (Boonstra)