Titel in België voor Roeselare (Ahyi en van Schie)

15-04-2021. 6:15 uur. Het was erop of eronder voor Maaseik van Jelte Maan en Just Dronkers vanwege hun 1-2 achterstand in wedstrijden in de best-off-five serie om de Belgische titel tegen Roeselare, dat echter met de intentie naar Maaseik was gekomen om het met de titel in de tas weer te verlaten.

Roeselare had de eerste wedstrijd in deze reeks met 1-3 thuis verloren, had daarna echter zes sets op rij weten te winnen, hetgeen dus de 1-2 in wedstrijden opleverde. Maaseik ging bij mondde van Jelte Maan voor een beslissende vijfde duel en wilde dat met meer dan 100% inzet afdwingen.

In de openingsset scoorde Jelte Maan de 1-0 (ace) en wat later de 6-3 (blokpunt). De bezoekers maakten in het middendeel van de set (van 10-8 via 12-12 naar 13-14) deze achterstand goed en bouwden aan een waardevolle kleine voorsprong (16-19). In de twintig werd het nog weer spannend. Maar nadat Maan met een blokpunt de aansluitingstreffer had gemaakt (18-19) en Jolan Cox, die overigens zijn dag niet had, voor de 22-23 had gezorgd, ging de winst toch met 23-25 naar de gasten. De zevende setwinst op rij zette hen op 0-1.

Roeselare pakte in het begin van de tweede set meteen een 0-3 voorsprong, Jelte Maan maakte gelijk bij 3-3. De ploegen hielden elkaar in evenwicht en via 15-15 tot 18-18 kon geen van beide teams een gaatje slaan. De twee punten voor bij 20-22 waren bij 23-23 weer weggewerkt, echter had Roeselare daarna de betere finish en sloeg zich via 23-25, de achtste setzege op rij, naar een 0-2 voorsprong.

Roeselare begon ook in de derde set sterk, via 1-4 naar 6-8. Maaseik kwam terug en Maan zorgde met een blokpunt voor de gelijke stand bij 8-8. Roeselare wist in het middendeel via Hendrik Tuerlinckx afstand te nemen (14-17). Het verschil van drie punten stond er bij begin van de big points bij 17-20 nog, met de finish in zicht voor de negende setzege op rij werd duidelijk dat Roeselare de titel van Maaseik zou gaan overnemen. Het werd 19-25, dus een 0-3 zege en dus 1-3 in wedstrijden.

Jelte Maan scoorde totaal 12 keer, waarvan 4 keer blokkerend. Just Dronkers, die opnieuw de servetarget van Roeselare was, moest 39 keer op de hun opslag in actie komen, 3 keer ging het mis. Stijn van Schie had in elke set een invalbeurt, hij scoorde niet en Michiel Ahyi kwam niet in actie. Aanvallend en serverend scoorde Roeselare 10 keer vaker dan Maaseik. Blokkerend had Maaseik één puntje voordeel. Hetgeen een 46 om 55 punten eigen score opleverde. In de foutenlast ontliepen de teams met 20 om 19 scores voor de tegenstander elkaar nauwelijks.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto CEV.