Ter Horst met Perugia via 0-3 verlies op 1-2 achter

VoV, 22-04-2021. 6:01 uur. In de derde wedstrijd van de Italiaanse play-offs heeft Perugia van Thijs ter Horst thuis een pijnlijke 0-3 nederlaag geleden tegen Civitanova. Via de setstanden 20-25, 18-25 en 14-25. Aanstaande zaterdag, 24-04, om 18:00 uur staan de teams voor de vierde keer tegenover elkaar. Dan kan Civitanova de strijd om de landstitel in zijn voordeel beslissen!

Alleen in de eerste set kon Perugia redelijk bijblijven (14-16, 18-21) in de andere twee waren ze steeds in het middendeel reeds op ruime achterstand gezet. In de tweede set bij 9-16 en in de derde bij 12-16. Civitanova begon vervolgens met een grote voorsprong aan de beslissende fase van de sets. De 14-21 in de tweede en 13-21 in de derde waren de voortekenen van een dikke zege.

Ter Horst had twee invalbeurten en scoorde niet. Zijn collega’s Leon en Atanasijevic waren beide goed voor 12 punten. Bij Civitanova scoorde Yoandy Leal, die tot MVP werd gekozen, 15 keer en kreeg Juantorena 10 punten achter zijn naam. De eigen score was 39 om 49 punten, de foutenlast 26 om 13. Beide keren dus ruim in het nadeel van Perugia.