Dresden wint in Stuttgart, play-off stand 2-2

VoV, 22-04-2021. 5:57 uur. SC Dresden heeft zich na een 0-2 achterstand in wedstrijden via de tweede zege in vijf sets naar de beste uitgangspositie in de best- off-five serie om de Duitse titel gespeeld. Na afgelopen weekend thuis met 3-2 thuis te hebben gewonnen was er ook gisteravond een 2-3 uitwinst in een super spannend duel, waarin ze eerst een 0-2 voorsprong in sets verloren zagen gaan. Setstanden 22-25, 17-25, 25-22, 25-17 en 13-15

“In de derde set waren we de kluts helemaal kwijt en leken we het passen, spel verdelen en aanvallen helemaal verleerd” blikte trainer/ coach Alexander Waibl terug op de ommekeer in de wedstrijd.  “Ook in de vierde set bleef dit van toepassing, maar gelukkig herpakten we ons in de tiebreak.” Dresden had daarna in de finale net het meeste over voor een nipte winst.

Stuttgart kon wegens een blessure niet beschikken over hun topscorer Krystal Rivers en midspeelster Juliët Lohuis. Maria Segura werd hun meest scorende speelster (23 punten). Bij Dresden werd Maja Storck met 27 punten topscorer. Hester Jasper viel aan het eind van de tweede set in en bleef daarna in de basis staan. Passend speelde ze sterk, aanvallend maakte ze 4 van de 25 set ups. Stuttgart had op de aanval, serve en blok een 75 om 69 voordeel, de foutenlast van 35 om 27 deed echter dat verschil teniet.

In de eerste set maakte Dresden van 19-17 een 22-22 gelijke stand, Jennifer Geerties scoorde twee keer achter elkaar en een kadootje van Stuttgart zette de stand op 22-25.  De serie van Lena Stigrot in de tweede set van 10-10 naar 10-18 was beslissend voor de 17-25 setzege in de tweede set.

Na de 7-12 en 10-14 in de derde set verloor Dresden de grip op de wedstrijd. Stuttgart was er mede door een serveserie van Hester Jasper bij 15-14 voorbij en liep na de 19-18 uit naar 24-19, waarna ze alle kansen op wedstrijdwinst via 25-22 in eigen hand hielden.  Stuttgart had het winnend ritme te pakken en maakte in de vierde set korte metten met de bezoekers. Via 10-6 en 16-9 werd het een ruime 25-17 zege. Waarmee de stand op 2-2 in sets kwam,

Dresden herpakte zich meteen aan het begin van de vijfde set en liep uit naar 2-5. Pass, spelverdeling en aanval was weer op orde terwijl Stuttgart serverend een aantal keren in de fout ging. Bij 5-8 werd er van speelhelft gewisseld, Stuttgart kwam daarna op één puntje bij 9-10, kreeg echter een serie naar 9-13 tegen, kwam nogmaals terug tot één puntje bij 13-14, voordat het met 13-15 verloor.